Ulus Pazarı'nda Hırsızlık Önlemi

Edirne’de Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’nda, geçtiğimiz hafta 8 kişinin cüzdanın çalınması sonrası bugün Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri pazar yerinde devriye attı. Alınan önlemler sonucu bugün herhangi bir olaya rastlanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 16:56

Edirne’de kurulan Ulus Pazarı’nda geçtiğimiz hafta 8 kişinin cüzdanı çalındı. 4 kişilik bir grubun yaklaşık 1 saat içerisinde gerçekleştirdiği tahmin edilen hırsızlık olayı sonrası Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu hafta pazarda güvenlik önlemlerini arttırdı. Ekipler pazar yerinde gün boyunca devriye atarken; alınan önlemler sayesinde pazarda herhangi bir hırsızlık olayına rastlanmadı.

“HIRSIZLAR BULGAR YA DA ŞEHİR DIŞINDAN OLABİLİR”

Geçen hafta yaşanan hırsızlık olayının Bulgar ya da şehir dışından gelen kişilerce gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan; “Geçen hafta itibariyle tahminlerimiz üzerine dışarıdan geldiğini düşündüğümüz ve kadın oldukları söylenen 4 kişilik bir grup, 1 saatlik süre içerisinde 8’e yakın cüzdan hırsızlığı yaptı. Emniyet birimlerimize bu durumu aktardık. Emniyet müdürümüze çok teşekkür ederim; bu hafta itibariyle pazarımızda çok geniş güvenlik önemleri almış durumdalar. Ekiplerimiz pazarımızda devriye halinde. Polis ekiplerimizin pazarda bulunması çok büyük bir caydırıcı güç. Yoğun bir kalabalık var. Bu noktada biz aralıklı olarak çanta ve cüzdan anonslarımızı yapıyoruz. Tabii ki bu yeterli olmuyor. Buradaki en önemli unsur emniyet birimlerinin pazarımızda devriye halinde olmaları. Hırsızların Bulgar olma ihtimali de var. Şunu çok rahat söyleyebiliriz; Edirneli değiller. Çünkü yapılan eylem Edirne’de yaşanan hırsızlık olayları ile bağdaşmıyor. Bulgaristan’dan gelenlerden ya da çevre ilden oldukları düşünülüyor. Herhangi bir ürün hırsızlığı yok. Buradan ithal hırsız olduklarını anlayabiliyoruz. Yerelde yaşadığımız hırsızlıklar da genellikle ürün hırsızlığı oluyor. Ancak dışarıdan gelenler vatandaşların çanta ve cüzdanlarını hedef alıyor” dedi.

“ÜÇ HAFTADIR PAZAR OLDUKÇA YOĞUN”

Pazarda 3 haftadan bu yana yoğunluk olduğunu söyleyen Atkoşan; “3 haftadan beri Bulgar misafirlerimizin yoğunluğu devam ediyor. Yaz sezonu ürünlerin sezon sonu indirimleri var. Bazı tezgahlarımızda da yavaş yavaş kışlık ürünler görülmeye başladı. Bunun tamamlanması havaların soğumasına bağlı. İndirimli yazlık ürünler hâlâ tezgahlarımızda var. İndirimli fiyatlardan yararlanmak isteyen misafirlerimizi pazarımıza bekliyoruz. Havalar soğuması ile birlikte hızlı bir şekilde kışlığa dönüşüm sağlanacaktır” diye konuştu.  

ŞENER ŞENTÜRK