Tunçyürek; “Din ile Kandırandan Atatürk ile Kandırana”

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün arabasında kaçak elektronik sigara ve ateşleyiciler yakalanmasının ardından yaptığı açıklamada Atatürk’ün adını kullanmasına tepki göstererek; “Din ile kandırandan Atatürk ile kandırana… Herkes cebini düşünür olmuş vatanı, milleti düşünen yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 15:48

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, arabasında kaçak elektronik sigara ve ateşleyiciler yakalanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün açıklamalarına tepki gösterdi.

Tunçyürek, Ün’ün açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kullanmasına tepki gösterirken; savunmasının oldukça yanlış ve tutarsız olduğunu söyledi.

“YANLIŞ VE TUTARSIZ BİR SAVUNMA”

Tunçyürek, açıklamasında Ün’ün ifadelerine tepki gösterirken; “Ediz Ün’ün kaçak elektronik sigara skandalı sonrası yaptığı savunmada Atatürk’ün ilkelerine sığınması, oldukça yanlış ve tutarsız bir savunmadır. Atatürk’ün adını anarak kendi sorumluluğunu hafifletmeye çalışmak, yalnızca sorunun ciddiyetini göz ardı etmek değil; aynı zamanda onun adını kişisel bir kalkan olarak kullanmaktır. Atatürk, adalet, dürüstlük ve halkına hizmet ilkeleriyle anılırken; bu olayın bunlarla hiçbir ilgisi yoktur. Milletvekili Ün, araçta yakalanan kaçak malların kendi bilgisi dışında olduğunu iddia etse de yasaların korunması konusunda daha titiz davranmalıydı. Böyle bir olayın arkasında Atatürk’ü anmak, ne toplum vicdanını rahatlatır, ne de hukuki sorumluluğu ortadan kaldırır. Din ile kandırandan Atatürk ile kandırana… Herkes cebini düşünür olmuş vatanı, milleti düşünen yok” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ