Tunca’nın Lastikleri

Edirne’nin en önemli nehirlerinden biri olan Tunca nehrinin yatağına insan eliyle atılan araç lastikleri, duyarsızlığın son örneği oldu. Su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıkan lastikler, nehirdeki kirliliği gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 17:34

Edirne’nin Meriç ile birlikte en önemli nehri olan Tunca nehrinde kuraklık ve kirliliğin etkisi devam ederken, nehir yatağında ortaya çıkan araç lastikleri dikkat çekiyor.

Lozan Barış Antlaşması ile Türkiye topraklarına katılan Karaağaç Mahallesi’ni kent merkezine bağlayan köprülerden biri olan Ekmekçizade Ahmet Paşa (Tunca) Köprüsü’nün yer aldığı bölgede, su seviyesinin düşüklüğü nedeniyle araç lastikleri ortaya çıktı.

İnsan eliyle nehir yatağına atılan yaklaşık 10 adet araç lastiği, nehrin kirliliği ve bakımsızlığını gözler önüne sererken; tarihi ve turistik bölgede çirkin bir görüntü oluşturdu. Kent çevresindeki tarım arazilerinin sulanmasında önemi sık sık dile getirilen nehrin yatağındaki lastikler, duyarsızlığın son örneği olarak toprakla suyun buluştuğu noktada beklemeye devam ediyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ