TÜ Öğretim Üyeleri Selanik'te Uluslararası Konferansa Katıldı

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri, Selanik'te düzenlenen “Afetlerin Önlenmesi ve Müdahale” konulu uluslararası konferansta üniversiteyi başarıyla temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 11:13

5-6 Ekim 2024 tarihleri arasında, Selanik Belediyesi Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen 16. Uluslararası Standardizasyon Konferansı (“Standardization, Prototypes and Quality, Means of Cooperation of the Balkan Countries”), afetlerin önlenmesi ve müdahaleye yönelik güncel konulara odaklandı.

Azerbaycan, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan, Japonya, Irak, Fas, Romanya, Sırbistan ve Türkiye gibi farklı ülkelerden 58 yazarın katıldığı konferans, Yunanistan Teknik Odası, Selanik Belediyesi Merkez Kütüphanesi ve Selanik Mimarlar Birliği iş birliğiyle düzenlendi.

Konferansa, Trakya Üniversitesi’nden şu akademisyenler katıldı:

Prof. Dr. Semiha Kartal (Mimarlık Fakültesi Dekanı)

Prof. Dr. Esma Mıhlayanlar

Doç. Dr. Filiz Umaroğulları

Doç. Dr. Şule Yılmaz Erten

Dr. Öğr. Üyesi Selin Arabulan

Dr. Öğr. Üyesi Gildis Tachir

Dr. Öğr. Üyesi Banu Gökmen

Dr. Öğr. Üyesi Tuba Hatipler Çibik

Arş. Gör. Dr. Saygın Alkan

Konferans kapsamında, afetlerin önlenmesi ve afet tahriplerinin iyileştirilmesine yönelik standartlar ele alınırken, mevcut sorunlar ve bunların kaynağına yönelik analizler de yapıldı. Ayrıca, modern standartların geliştirilmesi konusundaki fikir alışverişiyle afet müdahale süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

HABER MERKEZİ