TÜ Karaağaç Yerleşkesinde Modernleşme ve Yeşil Alan Çalışmaları

Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi, Edirne Belediyesi ile iş birliğiyle modernleşme, yeşil alan düzenlemeleri ve ağaç bakım çalışmalarına devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 14:43

Karaağaç Kampüsü, tarihi ve kültürel yapılarıyla birlikte öğrencilere daha modern ve huzurlu bir ortam sunmak amacıyla yenileniyor. Edirne Belediyesinin kampüsün altyapısını güçlendirmek için lojistik destek sağlamasıyla; ağaçların bakımı, zararlı böceklerle mücadele ve peyzaj çalışmaları ile doğal dengenin korunması hedefleniyor.

Edirne Belediyesi tarafından tahsis edilen kamyonlar, kepçeler ve diğer iş makineleri sayesinde kampüsün altyapısı güçlendirildi. Ortaklaşa yürütülen kazı, taşıma ve peyzaj düzenlemeleri, kampüsün mevcut yapısını daha da güzelleştirilmesi, öğrencilere daha konforlu bir eğitim alanı sunmak hedeflenmektedir. Karaağaç Kampüsünde yürütülen bu çalışmalar, üniversite yönetimi ve yerel yönetimin ortak çalışmasıyla daha modern, çevre dostu ve öğrenci odaklı bir alan yaratma hedefinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.