TÜ’den 9 Akademisyen Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Arasında

Elsevier ve Stanford Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Trakya Üniversitesi’nden 9 akademisyen yer alma başarısı gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 12:11

Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından hazırlanan liste, 22 ana bilim dalı ve 176 alt dalda yapılan çalışmaları kapsıyor ve 2019 yılından bu yana her yıl yayımlanıyor. Liste, Hollanda merkezli yayınevi Elsevier tarafından geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Listede, bilim insanlarının “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi” ve “hm-indeksi” gibi kriterlere göre değerlendirildiği “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olmak üzere iki ayrı kategori bulunuyor. 200 bini aşkın bilim insanının yer aldığı sıralamada, Trakya Üniversitesi’nden Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Prof. Dr. Mümin Şahin ve Prof. Dr. Kamil Kahveci, Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Necdet Süt ve Doç. Dr. Selçuk Korkmaz, Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Edirne Teknik Bilimler Yüksekokulu’ndan Prof. Dr. Gürkan Tuna, Arda Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Gökhan Açık ve İpsala Meslek Yüksekokulu’ndan Prof. Dr. Cem Tokatlı yer aldı.

HABER MERKEZİ