TÜ’de Radyoterapi Simülasyon Laboratuvarı Açıldı

Trakya Üniversitesi, sağlık eğitiminde bir ilke daha imza atarak öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayacak yeni bir laboratuvarı hizmete açtı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Radyoterapi Simülasyon Laboratuvarı, öğrencilerin ışın ortamı olmadan pratik eğitim almasına olanak tanıyacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 16:27

Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan bu modern simülasyon cihazı, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamalı eğitime dönüştürmesini sağlarken, güvenli bir ortamda deneyim kazanmalarına olanak sunuyor. Laboratuvar sayesinde öğrencilerin mesleki yetkinliklerini artırmaları ve gelecekte daha donanımlı sağlık profesyonelleri olarak yetişmeleri hedefleniyor.

AÇILIŞ TÖRENİNE ÜST DÜZEY KATILIM

Radyoterapi Simülasyon Laboratuvarının açılışı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Tan ve Prof. Dr. Eylem Bayır, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülden Aynacı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Rektör Hatipler, böyle bir projeyi hayata geçiren tüm paydaşlara teşekkür ederek üniversitenin eğitim kalitesini artıracak adımlar atmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Hatipler, ayrıca tüm Balkanlara hizmet edecek Simülasyon Merkezi kurma çalışmalarının sürdüğünü belirterek bu projeyi, ilerleyen dönemlerde Tıp Fakültesi Simülasyon Merkezi ile taçlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

HABER MERKEZİ