TÜ’de Kimyasal Fizik Kongresi

Trakya Üniversitesi’nde 14’üncü Kimyasal Fizik Kongresi’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 15:28

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 14’üncü Kimyasal Fizik Kongresi’ne Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Eylem Bayır, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, Kongre Başkanı Prof. Dr. Gökhan Kaçar ve birçok ülkeden akademisyen ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, üniversitenin tanıtım videosunun izletilmesi ve Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin oda müziği konseri ile devam etti.

Oda müziğinden sonra açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Gökhan Kaçar, tüm katılımcılara teşekkür ederken; kongrenin Edirne’de düzenlenmesinden dolayı gururlu olduğunu söyledi. Kaçar, kongrenin 14’üncüsünün Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildiğini belirterek; kongrede uluslararası bilim insanlarının bir araya geldiğini ifade etti. Kongrede alanında birçok konunun tartışılacağı gibi katılımcıların Edirne ile ilgili de birçok tarihi bölgeyi öğreneceğini söyleyen Kaçar, kongrenin düzenlenmesinde görev alan herkese teşekkür etti. Kaçar, kongrenin güzel geçmesini diledi.

“BİZLERE VE ÖĞRENCİLERİMİZE İLHAM VERECEK”

Yapılan kongrenin ilham verici olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır, “Maddelerin temel yapısı ve bu yapılar arasındaki etkileşimleri anlamamızı sağlayan hem kimya hem fizik hem de mühendislik disiplinlerinin kesişim noktasında yer alan kimyasal fizik, günümüzde önemi her geçen gün artan nanoteknoloji ve biyoteknoloji gibi birçok alanın anlaşılmasında ve geliştirilmesinde kilit rol oynamaktadır. Yeni ilaç moleküllerinin tasarımından, yenilenebilir enerji kaynaklarında verimlilik artışına kadar modern dünyanın birçok önemli sorunlarına çözüm üreten, bu özelliğiyle disiplinler arası bir bilim dalı olan kimyasal fizik, yeni teknolojiler geliştirmek isteyen genç bilim insanları için sıfır noktası özelliği göstermektedir. İlki 1985 yılında yapılan ve güçlü bir geleneği olan bu kongrede ülkemizin yanı sıra İngiltere, Avusturya, Almanya ve Slovenya’dan gelen alanında uzman bilim insanları tarafından sunulacak olan son gelişmeler, yeni buluşlar ve geleceğe yönelik vizyonlar bizlere ve öğrencilerimize ilham verecek” dedi.

Oturumu yöneten Prof. Dr. Michiel Sprik, yapılan organizasyonu çok güzel bulduğunu belirterek; kongreye katılan herkese teşekkür etti.

Kongrenin açılışı plaket takdimi ile sona erdi. Kongre 4 gün sürecek.

MERT ERİŞKİN