TÜ’de 1. Diş Hekimliği Ulusal Öğrenci Sempozyumu Başladı

TÜ 1. Diş Hekimliği Ulusal Öğrenci Sempozyumu, bugün düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 13:41

Trakya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Edirne Diş Hekimleri Odası iş birliği ile Balkan Kongre Merkezi’nde 1. Diş Hekimliği Ulusal Öğrenci Sempozyumu başladı.

Sempozyuma Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Prof. Altun Çilingir, Marmara Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Korkut Ulucan, Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Agah Tümay Akgün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda daha sonra üniversitenin tanıtım filmi izletildi. Tanıtım filminden sonra açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

“ÜNİVERSİTEMİZLE İŞ BİRLİĞİ KONUSUNDA UMUTLUYUZ”

Açılış konuşmasında konuşan Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Agah Tümay Akgün, “Bundan sonrasında üniversitelerimiz ve öğrenci kollarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğimize ve her konuda iş birliği yapma konusunda umutlu olduğumuz inancını burada yaşıyorum” dedi.

“BU BAYRAĞI DAHA İLERİYE GÖRECEKLER”

Mesleğin bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuğ Çilingir, “Bu meslek usta çırak ilişkisiyle öğrenilen bir meslek. Mesleğimiz bir bayrak yarışı. Bundan yaklaşık 30 yıl önce bu bayrağı aldım ve artık şimdiki arkadaşlara devrediyoruz. İnşallah onlar da bu bayrağı bizlerden çok daha ileriye götürecekler” ifadelerine yer verdi.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkut Ulucan’da sempozyuma katılan herkese teşekkür etti.

Sempozyum yarın sona erecek.

MERT ERİŞKİN