Taybıllı; “Kavun Üreticisi Zararda”

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, İpsala’nın Sultanköy ve Balabancık köyünde kavun üreticileri ile bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Taybıllı, kavun üreticisinin zararda olduğunu söyleyerek; “Toptan satışlarda 2-3 liraya satış yapılıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 15:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, İpsala’nın Sultanköy ve Balabancık köyünde kavun üreticilerini ziyaret etti.

Taybıllı, ziyarette çiftçilerin sorunlarını dinleyerek, tarım sektörünün içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

"ÜRETİCİMİZ KAVUNDA DA ZARAR ETTİ”

İpsala’nın Balabancık ve Sultan köylerinin kavun üretiminin önemli merkezlerinden olduğunu vurgulayan Taybıllı; “Buğdaydan ayçiçeğine, kavuna kadar bu sene çiftçilerimiz ürünlerinden para kazanamadı” dedi. Taybıllı, kavun ve karpuz üreticilerinin de bu yıl ciddi zararlar yaşadığını belirterek; “Kavunlar tarlada kalmış, toplananlar da traktör arabalarında alıcı bekliyor ama o da yok. Fiyatlar çok düşük. Üreticimiz bu sene kavunda da zarar etti” ifadelerini kullandı.

“KAVUN FİYATLARININ DİP YAPTIĞINI DİLE GETİRDİLER”

Taybıllı, kavun üreticilerinin dile getirdiği sorunları açıklarken; “İpsala ilçemizin Sultanköy ve Balabancık Köylerimizde görüştüğümüz Kavun üreticileri, geçen yıla göre maliyetlerin yüzde 100 arttığı bu dönemde kavun fiyatlarının dip yaptığını dile getirdiler. Üreticimiz, kavun toptancılarının tarladan kilosunu 2-3 TL’ye alım yaptığını, kavunun maliyetinin 4 lirayı bulduğunu dile getirdiler. Böyle giderse gelecek yıllarda bu ürünleri üretecek çiftçi bulamayız. Tarım üreticisinin sorunlarının çözümü üzerinde etkili politikalar üretmek amacıyla Genel Merkez düzeyinde de Cumhuriyet Halk Partisi olarak önemli çalışmalar yapıyoruz ve her zaman üreticinin yanındayız. Çiftçilerimizin ve halkımızın güzel günleri uzakta değil. Yapılacak ilk genel seçimlerden sonra, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu dertlerin çaresiz olmadığını tüm halkımız görecektir” sözlerine yer verdi.