Suiçmez Belgeyi Aldı, Üreticiye Seslendi

Edirne SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, daha önce almaya hak kazandıkları Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi’nin örgüte takdim edildiğini açıkladı. Suiçmez, belge ile Edirne SÜTÜB’e üye olan üreticilere çeşitli alanlarda ilave 2 katsayı uygulanacağını söylerken; “Üreticilere faydası olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 14:18

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye genelinde düzenlediği örgütleri sınıflandırma çalışmasına katılarak 60 puanın üzerinde puan almayı başaran Edirne Süt Üreticileri Birliği’ne (SÜTÜB), Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi takdim edildi.

Edirne SÜTÜB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suiçmez, daha önce yaptığı açıklamada belgeyi almaya hak kazandıklarını açıklarken; bugün belgenin ellerine ulaştığını belirtti. İl genelinde belgeyi alan tek tarımsal örgüt olduklarını söyleyen Suiçmez, Trakya bölgesinde ise belgenin verildiği 3 örgütten biri olduklarını açıkladı. Suiçmez, belgeyi almak için 3 ay önce müracaat ettiklerini açıklarken; belgenin Edirne SÜTÜB’e takdim edilmesinden dolayı mutluluğunu ifade etti. Suiçmez, ayrıca belgenin örgüte üye süt üreticilerine katkısını açıkladı.

“ÜYELERE İLAVE 2 KATSAYI UYGULANACAK”

Suiçmez, belgenin üreticilere katkısını açıklarken; “2024-2026 yılları arasında yeni bir destekleme modeli geldi. Puanlar, katsayılar var. Burada birinci derecede tarımsal örgütlere farklı desteklemeler verilecek. Örneğin; hayvansal üretim desteklemesinde diyor ki ‘birinci derece tarımsal örgüt üyesi olan her yetiştiriciye buzağı malakları için ilave 2 katsayı uygulanır.’ Bize üye olanlar 2 katsayı fark alacak. Çiğ süt desteklemelerinde birinci derece tarımsal örgütler üzerinden pazarlanan sütler için ilave 2 katsayı uygulanacağı belirtiliyor. Yani bir ayrıcalık olacağı açıkça beyan ediliyor. Ayrıca üyelerin hayvanları için ilave 2 katsayı uygulanacağı ifade ediliyor. Kısacası bu belge birliğin faaliyet alanlarının iyi olduğunu gösterse de üreticilere de faydası olacak. Üreticiler de bunun bilincinde olsun” ifadelerini kullandı.

“DİĞER ÜRETİCİLER DE ÖRGÜTLERİNDEN TALEP EDEBİLİRLER”

Edirne’deki diğer tarımsal örgütlere üye olan üreticilere de seslenen Suiçmez; “Bize üye olmayan, diğer örgütlere üye olanlar da kendi örgütlerinden gelecek yıl için böyle bir hazırlığa girmelerini talep edebilirler. Çünkü ilave de olsa uygulanacak. Üreticilerimize hayırlısı olsun. Personelimizi de tebrik ediyorum. Onların çalışmaları neticesinde bu belgeyi aldık. Türkiye’de bu belgeyi almaya hak kazanan 103 tane örgüt var. Ama biz Edirne’de tekiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ