SP’li Aladağ; “Kalıcı Yaz Saati Uygulaması Kaldırılmalı”

SP Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, kalıcı yaz saati uygulamasının çeşitli olumsuzluklara neden olduğunu belirterek, kaldırılmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 18:13

Saadet Partisi (SP) Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Türkiye'de 2016 yılında başlatılan kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Aladağ, yaptığı açıklamada, saatlerin geri alınmamasının birçok kişiyi olumsuz etkilediğini belirtti. İşe giden vatandaşların ve okula giden çocukların sabah karanlığında evden çıkmak zorunda kaldığını vurgulayan Aladağ, bu durumun, hem çocukların güvenliği, hem de çalışanların motivasyonu üzerinde olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi.

Aladağ, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada; “Bu uygulama, insanların günlük yaşamlarını zorlaştırmakta ve birçok olumsuz duruma sebep olmaktadır. Özellikle çocuklarımızın karanlıkta okula gitmeleri, güvenlik endişelerini artırıyor” diye konuştu.

Aladağ, saatlerin geri alınması gerektiğini ve halkın bu konuda duyarlılığının arttırılması gerektiğini ifade ederken; “Hükümetin, halkın sağlığını ve güvenliğini göz önünde bulundurarak bu uygulamayı yeniden değerlendirmesi gerekiyor” diye ekledi.

MERT ERİŞKİN