Saadet’ten Edirne’deki Sivil Toplum Kuruluşlarına Ziyaret

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı ve Cihannüma Derneği Edirne Şubelerini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 09:35

Ziyaret sırasında sivil toplum kuruluşlarının (STK) önemine değinen Tekin, bu kuruluşların güçlenmesinin toplumun gelişimi için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Tekin, sivil toplumun, devlet örgütü dışında siyasal, kültürel, ekonomik ve sosyal faaliyetler yürüten gönüllü kuruluşlardan oluştuğunu belirterek, “Günümüzde STK’lar, ekonomiden politikaya, kültürden sosyal hayatın tüm yönlerine kadar geniş bir alanda etkili olmaya başlamıştır. Bu yapılar, toplumun gelişimi ve refahı için önemli görevler üstlenmektedir” dedi.

Ziyaret edilen İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şube Başkanı Abdullah Bülbül, Birlik Vakfı Edirne Şube Başkanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak ve Cihannüma Derneği Edirne Şube Başkanı Ataman Alkan ile yönetim kurulu üyeleri, kuruluşlarının amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Tekin, bu üç önemli sivil toplum kuruluşunun, inançlı, vatansever, kültürlü ve bilimsel bilgilere sahip bireyler yetiştirme amacıyla çalıştığını ifade ederek, “Bu kuruluşlar, milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınmasına katkıda bulunmak için çok büyük vazifeler yürütüyor. Yöneticileri de adaletin tesis edilmesi için samimiyetle mücadele eden fedakâr insanlardan oluşuyor. Her üç kuruluşumuzu da ayrı ayrı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ