Saadet’ten Filistin’e Destek

Edirne SP Edirne İl Teşkilatı, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Saraçlar Caddesi’nde stant kurarak resim sergisi açtı. Standın açılışında açıklamalarda bulunan SP Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, İsrail’in son bir yıldır insanlık tarihinin en büyük katliamına imza attığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 15:48

Saadet Partisi (SP) Edirne İl Teşkilatı, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Edirne Saraçlar Caddesi’nde stant kurarak resim sergisi açtı. Standın açılışında konuşan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, İsrail’in okulları, hastaneleri, camileri bombaladığını, yaşlı, çocuk, kadın demeden mazlumların üzerine ölüm saçtığını belirterek “Onlarca yıldır emperyalist Batı’nın desteği ve işbirliği ile Filistin’de işgal ve soykırım yapan Siyonist İsrail, son bir yıldır tüm dünyanın gözü önünde yakın tarihin en büyük katliamlarına imza atmaktadır. Okulları, hastaneleri, camileri bombalayan bu gözü dönmüş teröristler yaşlı, çocuk, kadın demeden mazlumların üzerine ölüm yağdırmaktadır. Bu süreçte tüm savaş suçlarını işleyen, uluslararası tüm hukuk kurallarını yok sayan Siyonizme karşı maalesef ki somut adımlar atılmamıştır. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı ve Uluslararası Adalet Divanı’nın kabul ettiği soykırım davasına rağmen katil Netanyahu, Birleşmiş Milletler toplantısında konuşabilmektedir. Batı’nın bu ikiyüzlü politikalarına yabancı değiliz. Fakat bölgemizdeki işbirlikçileri kabullenmemiz mümkün değildir. Bizler daha ilk günden itibaren tüm bölge ülkelerine hedefin sadece Filistin olmadığını söyledik” dedi.

“BÖLGEDE MÜTTEFİK YOKTUR, SIRASINI BEKLEYEN KURBAN VARDIR”

İsrail için bölgede müttefik değil, sırasını bekleyen kurban olduğunu belirten Tekin; “Arz-ı mevlit masalları ile tüm bölgeyi kan gölüne çevirmek isteyen Siyonizm için bu bölgede müttefik yoktur, sırasını bekleyen kurban vardır. Yemen’i, Suriye’yi, İran’ı ve Gazze’yi bombalayan Siyonist teröristler, son günlerde Lübnan’da da vahşete başlamıştır. Sırada Mısır’ın, Irak’ın, Türkiye’nin, Ürdün’ün ve daha nice İslam ülkesinin olmadığını kim söyleyebilir? Çizilen sözde haritalarla gözümüze sokulan bu kanlı plana karşı çıkmak için daha ne beklenmektedir? Libya’da susan, Irak’ta susan, Afganistan’da susan, Yemen’de susan liderler, ateş çemberinin gittikçe genişlediğini ve sıradaki işgalin kendi topraklarına karşı yapılacağını ne zaman idrak edecektir. Ne Siyonizm ne de emperyalizm için bahaneler bitmeyecektir. Irak’ı, nükleer silahları bahane ederek işgal eden, mazlum kardeşlerimizi katleden ABD, yıllar sonra Irak’ta nükleer tesis olmadığını söylemişti. Bugün de farklı bahanelerle tüm bölgemiz ölüm adasına çevrilmektedir. Milli Görüş olarak 55 yıldır kanla beslenen ittifaklarla, vahşi emperyalizmle ve Siyonizm ile mücadele ederek bugünlere geldik. Necmettin Erbakan Hocamızın önderliğinde kardeşlerimize ve ülkemize yöneltilen her eli kırıp atmanın onurlu kavgasını verdik. Afganistan’da, Myanmar’da, Pakistan’da, Gazze’de, Bangladeş’te ve daha nice İslam ülkesinde mazlumların imdadına yetiştik; vahşete, kaosa ve işgale karşı durduk. Biz Kıbrıs’ta ne yaptıysak diğer İslam ülkeleri için de aynı şeyi talep ettik. Bunun için mücadelemizden hiç vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK