Saadet Partisi’nden Dünya Turizm Günü Mesajı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 27 Eylül "Dünya Turizm Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Av. Tekin mesajında turizmin, insanların tatil dönemlerinde bilgi ve görgülerini artırmak, çeşitli doğa ve tarihi eserleri görmek, farklı kültürleri tanımak amacıyla yapılan seyahatler olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 09:09

Edirne’nin yaklaşık 8 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve zengin tarihi yapısıyla öne çıkan şehirler arasında yer aldığını vurgulayan Av. Sinan Tekin, "Günümüzde Edirne’ye gelen turistler, başta Bulgaristan vatandaşları olmak üzere genellikle komşu ve çeşitli Balkan ülkelerinden gelen insanlardan oluşuyor. Paralarının daha değerli olması sebebiyle birçok alışverişlerini şehrimizden yapıyorlar. Ayrıca Avrupa ülkelerinde yaşayan ve çalışan vatandaşlarımız, Türkiye’ye kara yolundan giriş çıkış yaparken Edirne’ye uğrayarak şehirde zaman geçiriyor, bazıları ise konaklıyor. Bu da Edirne’mize katkı sağlıyor" dedi.

Av. Tekin, turizmin günümüzde gelir getiren önemli bir sektör haline geldiğini ve ciddi şekilde ele alınması gerektiğini vurgulayarak, Edirne’ye 10 milyon gerçek turist çekmek için belediyenin şehircilik konusunda ciddi yatırımlar yapması gerektiğini belirtti. Tekin, "Şehrimizde ihtiyaçlara cevap verecek şekilde WC ve otopark sorunları dahi çözülmüş değil! Temizlik, trafik, bazı esnafların olumsuz davranışları gibi sorunlar da ayrı bir problem teşkil ediyor. Yabancı veya yerli turist, ziyaret ettiği şehirde harcama yapacaktır. Eğer memnun kalırsa tekrar gelir ve başkalarını da teşvik eder. Turizm, bacasız fabrikadır. Turizm, barış ve kalkınma yoludur. Turizm, kalkınmanın en önemli unsurlarından biridir. Turizm, insanları kaynaştıran en kuvvetli sevgi bağıdır. Turizm, bir ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak etkili bir tanıtım aracıdır. Turizm ekonominin can damarıdır" ifadelerini kullandı.

Turizme emek veren tüm sektör paydaşlarının ve çalışanların Dünya Turizm Günü’nü kutlayan Av. Sinan Tekin, çalışmalarında başarılar diledi.

HABER MERKEZİ