Reçellik Patlıcana İlgi Artıyor

Edirne’de kurulan Pazartesi Pazarı’nda reçellik patlıcana ilgi artıyor. Kırağı çarpması üzerine büyümeyip küçük kalan patlıcanların reçelinin yapılması, tezgahlarda bu patlıcanların bolca yer almasını sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 14:45

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde yetişen yerli patlıcanın yemeği, kızartması ve turşusundan sonra şimdi de reçeli yapılmaya başlandı. Özellikle Ekim ve Kasım aylarında kırağı çarpması sonucu küçük kalan ve alaca diye tabir edilen Karaağaç yerli patlıcanlardan yapılan reçele ilgi gün geçtikçe artıyor.

Kilosu 25 liradan satılan reçellik patlıcana bu hafta ilginin oldukça yoğun olduğunu söyleyen pazar esnafı Yiğit Ermiş, “Her yıl rağbet var ama bu yıl daha fazla. Reçellik olarak sattığımız bir ürün. Çok fazla seveni var ve artarak devam ediyor. Patlıcan reçeli eskiden beri yapılan bir şey ama çok bilinmiyordu. Artık internetten bakarak yapılışını buluyorlar. Bu patlıcan Ekim ayından Kasım sonuna kadar olur. Kırağı çarpması sonucu büyümeyerek ufak kalır. Biz de toplarız, reçellik olarak satarız. Bir de son turfanda olur. O zaman da hava buz yapar, büyümez, onları da reçellik olarak satarız. Reçellikte fiyatımız 25 lira. Karaağaç’ta yetiştiriyoruz. Yerli üretim, yerli tohumdur. Tat olarak siyah patlıcan o lezzeti vermez. Bizim Karaağaç’ta yetiştirdiğimiz alaca patlıcanlardan yapılır” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK