Pehlivan’da Çalışmalar Güncellenerek Sürüyor

Trakya Üniversitesi’nde “Öğrenci Toplulukları Buluşuyor” etkinliğinde, Tasarım Topluluğu Pehlivan Team’in elektrikli Pehlivan otomobili, yenilenmiş yüzüyle sergileniyor. Topluluk ekibinden Eşref Kaan Kurtoğlu, amaçlarını verimlilik olarak açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 16:18

Trakya Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Buluşuyor etkinliğinde Pehlivan otomobili, yenilenmiş yüzüyle sergileniyor. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından üretilen ve elektrikle çalışan Pehlivan’ın yeni modelinde en az elektrik kullanarak, aracı verimli şekilde yoluna devam ettirebilmenin hedeflendiği belirtildi.

Tasarım Topluluğu Pehlivan Team ekibinden Eşref Kaan Kurtoğlu, tasarım araç ile Türkiye’de TÜBİTAK, yurt dışında ise Shell Eco Maratonu yarışlarına katılacaklarını belirterek “Aracımızın kalıbı önceden yapılmıştı zaten. Burada bizim amacımız verimlilik. Bu aracımızla beraber TÜBİTAK'ın verimlilik yarışlarına ve yurt dışında gerçekleşen Shell Eco Maratonu'na katılmayı planlıyoruz. Burada amaç yarış yapıp araçları geçmek değil, aracı en az şekilde elektrik kullanarak, verimli şekilde yoluna devam ettirebilmek. Hedefimiz bu yönde ve umarım bu şekilde olacak” dedi.

“MODÜLER BİR ARAÇ YAPMAYI PLANLIYORUZ”

8 saat şarj süresiyle 100 ile 150 km arası yol alan Pehlivan’ı modüler bir araç olarak planladıklarını belirten Kurtoğlu; “Şarj süremiz 8 saat ve menzilimiz 100-150 kilometre arasında. Şarjımızı yokuşlardan inerken geri alabiliyoruz, aracımızı şarj edebiliyoruz. Hızlı şarj özelliklerini kullanabiliyoruz. Yeni yapacağımız ana kartımız, bilgisayar kartımız ile modüler bir araç yapmayı planlıyoruz. Tüm bozulan modüllerin çıkarılıp yenilerinin yerleştirilebileceği daha yenilikçi bir araç şekline yönelmeye çalışıyoruz. Şu an ekibimizde 9 kişi var. Geçen sene ekibimiz zor bir durumdaydı. Elimizde sadece önceki ekipler tarafından yapılmış kalıbımız vardı. Birleştirilmiş bir kalıptı. Biz de bu kalıp üzerine elimizdeki malzemeleri kullanarak, bazı şeyleri cebimizden harcayarak, çabalayarak bu aracı bir sene içinde toplamayı başardık. Şimdi eksik özelliklerimizi tamamlayarak bu sene yarışlara gitmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK