“Pancar Motorunun Yerini Güneş Enerjili Pompa Aldı”

Edirne’de enerji sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin sahibi Öner Evcil, tarımsal sulamada uzun yıllardır kullanılan pancar motorunun yerini güneş enerjisi ile çalışan DC pompaların aldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 17:33

Edirne’de enerji sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin sahibi Öner Evcil, uzun yıllardır tarımsal sulamaya hizmet veren pancar motorlarının, mazot maliyeti ve mekanik arızalar nedeniyle çiftçiler için yük oluşturmaya başladığını söyledi.

Evcil, doğa dostu bir alternatif olan DC pompalarının pancar motorunun yerine tercih edilmeye başlandığını ifade etti.

“DOĞADAN ALDIĞI ENERJİYLE SULAMA İHTİYACINI KARŞILIYOR”

Evcil; “Uzun yıllar pancar motoru tarımsal sulama konusunda çiftçilerin yükünü azalttı. Ancak son yıllarda gözlemlendiği üzere pancar motorunun yüklü miktarda mazot sıkıntısı ve mekanik yönden maliyetli oluşu sebebiyle çiftçiler için büyük bir sorun teşkil ediyor. Şimdilerde ise pancar motorunun yerini doğa dostu, daha verimli ve sürdürülebilir DC pompalar aldı. Çiftçilerimiz mazot sıkıntısı olmaksızın, doğadan aldığı enerjiyle sulama ihtiyaçlarını karşılıyor” dedi.

“GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN BİR SULAMA”

Ürünün yenilikçi özelliklerle öne çıktığına değinen Evcil, “DC pompalar güneş enerjisiyle çalışan tarımsal sulama, içme suyu temini gibi çeşitli uygulamalarda kullanılabilen, yenilikçi bir üründür. Çok sayıda işlevi sayesinde yatırımcılarımıza büyük fayda sağlıyor. Güneş panelleriyle birlikte güneşten alınan enerji kullanılarak çalışan su pompaları çiftçimizin yüksek maliyetler harcamasını ortadan kaldırarak sürdürülebilir bir geleceğe adım atmasını sağlıyor. Güneş panelleri 12 Yıl ürün garantisi, 30 yıl performans garantisiyle birlikte uzun ömürlü bir kullanım alanı oluşturuyor” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN