Muhtar Ersaçmış; "Kaleiçi'ne Huzur Geri Geldi"

Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte göçmen hareketliliğinin yüzde 86 azaldığını açıklamıştı. Dilaverbey Mahalle Muhtarı Necmettin Ersaçmış, göçmenlerin adeta Kaleiçi'ni terk etmesiyle semt halkının yeniden huzura kavuştuğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 16:21

Yasadışı yollarla Avrupa ülkerine kaçmak isteyen göçmenler, Bulgaristan ve Yunanistan'a sınır kent olan Edirne'de soluğu alıyordu. 

Geçiş güzergahı için Edirne'ye gelen göçmenler, çoğunlukla Kaleiçi olarak bilinen Dilaverbey ve Mithatpaşa mahallelerinde konaklıyordu. Gece geç saatlerde gruplar halinde hareket eden göçmenler, vatandaşlarda endişeyi beraberinde getiriyordu. Göçmenlerin metruk binaları, kullanılmayan evleri ve depoları mesken edinmesi dikkat çekiyordu.

OPERASYONLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun'un, Edirne'ye atındıkları günden beri göçmen kaçakçılığıyla mücadeleleri sonuç verdi. Edirne'nin her bir köşesinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Edirne göçmenlerin geçiş güzergahı olmaktan çıktı. Göçmen kaçakçılarının ve göçmenlerin, yakalanma endişesiyle Edirne'ye gelişlerinde son 1 yılda yüzde 86 azalış yaşandı.

TEDBİRLERİN VE MÜCADELENİN GÖSTERGESİ

Edirne Valisi Yunus Sezer, geçen gün düzenlediği basın toplantısında, "Edirne alınan tedbirlerle yüzde 86 oranında göçmen rotası olmaktan çıkmış durumda. Geçen yıla kıyasla gelen yasa dışı göçmen sayısında yüzde 86 azalma söz konusu. Bu da alınan tedbirlerin ve mücadelenin yerinde olduğunu gösteren önemli bir oran diye altını çizmek isterim" ifadelerine yer vermişti.

KORKUNUN YERİNİ HUZUR ALDI

Dilaverbey Mahalle Muhtarı Necmettin Ersaçmış, göçmenlerin adeta Kaleiçini terk etmesiyle bölge halkının yeniden huzura kavuştuğunu söyledi. Edirne'de 1 yıl öncesine kadar göçmen hareketliliğinin çok fazla olduğunu söyleyen Ersaçmış, Vali Sezer ve Emniyet Müdürü Onur Karaburun'un kaçakçılıkla mücadelesi sonucu bu hareketliliğin sona erdiğini ifade etti. Mahalle halkının göçmenlerden korktuğu için sokağa çıkamadığı günlerin artık geride kaldığını anlatan Ersaçmış, göçmenlerin gitmesiyle Kaleiçi'nde huzurun geri geldiğini söyledi.

ŞENER URFA