“Merak Var Ama Para Yok”

Edirne’de oto galeri sahibi Muhammet Enes Yenigün, ikinci el araç alım satımlarında durgunluk yaşanmasının nedenini faiz oranlarının yüksekliği ile ilgili olduğunu söylerken; “Merak var ama para yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 16:14

Edirne’de ikinci el araç alım satımları son yılların en durgun dönemini yaşıyor.

Edirneli oto galeri sahibi Muhammet Enes Yenigün, ikinci el otomobil piyasasında yaşanılan bu hareketsizliğin sebebini bankaların faiz oranlarının yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi.

“ENFLASYON ÇOK YÜKSEK”

Müşterilerin araç bakmaya geldiklerini fakat kredilerin yüksek olmasından dolayı araç almaktan vazgeçtiklerini belirten Yenigün; “Piyasa şu anda oldukça durgun. Bir hareketlilik yok. İnsanlarda nakit para yok. Enflasyon çok yüksek. Bugün bir araba almak isteyen bir kişi orta halli bir arabaya binebilmek için 500-600 bin lira vermesi gerekiyor. Bu 500-600 bin lirayı da asgari ücretle biriktirmek tabii ki zor oluyor. Kredi oranları düştüğünde piyasa çok hareketlenecek. Çünkü talep var. Mesela merak ediyorlar, bakıyorlar, inceliyorlar. Merak var ama para yok” dedi.

“KREDİ KARTIYLA ÖDEYENLER DE FAZLA”

Araç fiyatının yarısını nakit vererek, kalanını kredi kartından çektirenlerin oranının da fazla olduğunu söyleyen Yenigün; ”Bir şekilde bu miktarı tamamlamaya çalışıyor. Bunun sebebi de kredilerin oldukça yüksek olması. Kredi kartına taksit yaptırmak, kredi faizlerine göre daha uygun olduğu için bunu tercih ediyorlar. Ama onunla ilgili de bir düzenleme getirilecek diye biliyorum. Yani kredi kartına artık biz de çekim yapamayacağız” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK