Kadın Cinayetlerine Siyah Protesto

Edirne’de Trakya Üniversitesi öğrencileri, yaşanan kadın cinayetlerini siyah giyerek yaptıkları yürüyüşle protesto ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 20:00

Edirne’de Trakya Üniversitesi’nde öğrenciler, son zamanlarda Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerini siyahlar kıyafetler giyerek yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

Ellerinde kadın cinayetlerini protesto eden dövizler taşıyan öğrenciler, Balkan yerleşkesinde Bolca Ana yemekhanesi önünde toplanmaya başladılar. Toplanma alanı olan Bolca Ana yemekhanesi önüne değişik fakültelerden öğrenciler yürüyerek geldiler. Saat 17.00’deki yürüyüş için Karaağaç’ta bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri, saat 13.00’te toplanma yerine yürüyerek hareket ettiler. Yürüyüş yapan gruba Ayşekadın yerleşkesinden öğrenciler de katıldı ve hep birlikte toplanma alanına yürümeye devam ettiler. Balkan yerleşkesinde Bolca Ana yemekhanesi önünde bekleyen öğrenciler buluştular.

Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğrencisi Ayşe Dila Baran; “Biz üniversite öğrencileri olarak son bir ayda öldürülen otuzdan fazla kadın ve çocuk için yürüyüş yapma kararı aldık. Karaağaç’tan Güzel Sanatlar Fakültesi önünden buraya kadar yürüdük. Bizimle beraber seslerini duyurmaya geldiler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Biz öldürülen ve şiddete maruz kalan her kadın, çocuk, insanın yanındayız asla yalnız yürümeyecekler” dedi.

“ÜLKEDE OLAN BÜTÜN VAHŞİ OLAYLAR İÇİN YÜRÜDÜK”

Yürüyüş amaçlarını ülkede olan bütün vahşi olaylar için olduğunu belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Eray Süzen; “Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri olarak okulda normalde siyah giyinmek istiyorduk. Siyah giyinmişken bir de Balkan'a kadar yürüyelim dedik. Bütün öğrenciler olarak buraya kadar geldik. Sadece yürüyerek saat birden beri yürüyoruz. Sırf bu insanlara sesimizi duyurabilmek için, sırf bütün medyaya sesimizi duyurabilmek için. Herkese geldiği için çok teşekkür ederim. Bugün kadınlarımız için, çocuklarımız için, ülkede olan bütün vahşi olaylar için tepkimizi koymak için yürüdük” dedi.

Açıklamaların ardından tüm öğrenciler Bolca Ana Yemekhanesi önünden ellerinde kadın cinayetlerini protesto eden dövizleri taşıyarak ve sloganlar atarak Delta Park tesislerine yürüdüler. Burada bir süre attıkları sloganlarla cinayetleri protesto eden öğrenciler daha sonra dağıldılar.