İtalyan Caz Sanatçıları Edirne’deydi

Edirne’de İtalyan caz sanatçıları Stefano Del Sole ve Diego Catalano, caz sanatçısı Can Tutuğ ile birlikte konser verdi. Edirnelilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde caz üçlüsü müzikseverlere unutulmayacak bir performans sergiledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 00:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 00:04

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan’ın birçok şehrinde gerçekleştirdiği caz konserleri ile adından söz ettiren vibrafon sanatçısı Can Tutuğ, Edirne’de İtalyan caz sanatçıları ile sahne aldı.

Trokya Taproom’da vibrafon sanatçısı Stefano Del Sole ve kora ve perküsyon sanatçısı Diego Catalano ile konser veren Tutuğ, Edirnelilere unutulmayacak bir performans sundu. Tutuğ, sahneye piyano ile çıkarken; konserde İtalyan sanatçıların grubu ‘Kora Connection’ ile Can Tutuğ ve Stefano Del Sole’ye ait eserler seslendirildi.

“İTALYA’DA 2 KERE BİRLİKTE ÇALDIK”

Tutuğ, Batı Ekspres’e konserle ilgili yaptığı açıklamada, İtalyan sanatçılarla İtalya’da 2 kez konser verdiklerini belirtirken; “Biz daha önce İtalya’da 2 kere birlikte çaldık. Bunlardan ilkinde Bari’deki bir kulüpte Stefano Del Sole ile birlikte çalmıştık. Sonrasındaki konserde ise ‘Kora Connection’ adlı gruplarından bestelerini ve benim bestelerimi Diego Catalano ve Stefano Del Sole ile birlikte çaldık. Ben bu grupta kendi enstrümanım olan vibrafonu değil; alışılmışın dışına çıkarak piyano çalıyorum. Stefano Del Sole vibrafon, Diego Catalano da kora ve diğer perküsyonlarla, bazen de şarkı sözleriyle destek veriyor” ifadelerini kullandı.

“HEYECAN VE MUTLULUK DUYUYORUZ”

Müzikseverlerin konsere katılımından memnuniyetini dile getiren Tutuğ; “Türkiye’de bu kadar büyük katılımlara alışmak bizim için hâlâ zor. İnsanlar bu müziğin belirli bir kültürü ve kalitesi olduğunu bilerek, belirli bir sosyal seviyede, bilinçli bir farkındalıkla buraya geliyorlar. Onlar mekânı doldurmuşken; biz de 1,5 saatlik dinleti için heyecan ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

“KOŞULLAR OLUŞURSA EDİRNE’DE SEVE SEVE ÇALARIZ”

Tutuğ, Edirne’deki konserin Trokya Taproom’un desteğiyle gerçekleştiğini söylerken; “Stefano Del Sole ve Diego Catalano, bu şehirde, bu desteğin kıymetini bilen dinleyicilerin ve Trokya Taproom gibi işletmecilerin desteğiyle geliyor. Yoksa bunu bir finansal yükü var. Bunu da hep beraber bölüşüyoruz. Müzisyen müzisyeni hep destekledi. Kuvvet erkleri desteklese daha da büyük konserler olacaktır. Yunanistan ve Bulgaristan’daki festivallerde birlikte sahne aldığım, caz orkestralarında birlikte çaldığım birçok müzisyen arkadaşım var. İmkanlar ve koşullar olursa Edirne’de seve seve çalarız” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ