İşte Cumhuriyet Kupası Yarışının Şampiyonları

Edirne’de bu yıl 15’incisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı sona erdi. Yarışın sonunda genel klasmanda birincisi Burak Abay, master erkekler birincisi Gökhan Uzuntaş, kadınlar birincisi Aylin Yüce ve büyük erkekler birincisi Burak Abay oldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2024 13:00

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS) tarafından Edirne Valiliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Edirne Belediyesi, Edirne Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Edirne Jandarma Komutanlığı, Edirne Emniyet Müdürlüğü, Edirne Kızılay Şubesi, Edirne Yeşilay Şubesi ve çeşitli sponsorların desteğiyle bu yıl 15’incisi düzenlenen Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı sona erdi.

Büyük erkek, master erkek ve kadınlar olmak üzere 3 kategoride toplam 147 sporcunun pedal bastığı yarışmanın sonucu açıklandı. Yarışın genel klasmanında Burak Abay birinci olurken; master erkekler kategorisinde birinci Gökhan Uzuntaş, ikinci Murat Uslu ve üçüncü Yunus Özdemir; kadınlar kategorisinde birinci Aylin Yüce, ikinci Buse Özlem ve üçüncü Buket Demirci; büyük erkekler kategorisinde de birinci Burak Abay, ikinci Arda Tekirdağ ve üçüncü Muhammet Erkan oldular.

“HER ZAMANKİ GİBİ ÇOK GÜZEL OLDU”

Yarışmanın sonucunda basın mensuplarına konuşan genel klasman birincisi Burak Abay, yarışmaya Sakarya’dan katıldığını belirterek; “15 yıldır yapılan bir organizasyon. Bilinen bir parkurda yarıştık. Her zamanki gibi çok güzel oldu. Yarışın başlarında 3 güçlü isim önde kaldık. Güçlü isimlerle bitişe geldik ve herkes kendisini gösterdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Herkese teşekkür ederken bu organizasyonun da devamını dileriz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ YOK”

Master erkekler kategorisinde birinci olan Gökhan Uzuntaş ise yarışmaya Bursa’dan katıldığını söyleyerek; “Bu yarışın 15’incisi düzenleniyor. İlk organizasyondan beri katılmaya çalışıyorum. Çok güzel bir organizasyon ve ödülleri, kupası, madalyası, organizasyonuyla Türkiye’de eşi benzeri yok. Ama katılım bu sene umduğumdan daha azdı. Önümüzdeki yıllarda burada 500-600 kişinin start almasını isterim. Yarışın çok önemli bir değeri var. Her yıl 29 Ekim’e denk getirilmeye çalışılıyor. Cumhuriyetimizin yıldönümünde gerçekleşen bir organizasyon. Genel klasmana da cumhuriyet altını veriliyor. Bu anlamda ayrı ve özel bir yeri var” dedi.

“100’ÜNCÜ YILDA DA, BU YIL DA KÜRSÜ YAPTIM”

Kadınlar kategorisinde birin olan Aylin Yüce de yarışmaya İstanbul’un Beykoz ilçesinden katıldığını söyleyerek; “Bu sene 2’nci gelişim. Muhteşem bir organizasyon. Maddi ve manevi olarak gerçekten sporcu düşünülerek yapılan bir organizasyon. Şartların bu kadar zor olduğu bir dönemde böyle bir organizasyon yapılması, biz sporcular için çok keyifli. Parkur muhteşemdi. Bu sene keyfini çıkardım. Sağlıkla bitirdim, birinci geldim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kürsü görmüştüm. Bu sene de kürsü görmek çok keyifliydi. Her zaman katılmayı düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

“TÜRKİYE’DEKİ EN UZUN SOLUKLU 2’NCİ YARIŞ”

Edirne Bisiklet İl Temsilcisi Utku Zorlutuna ise yarışa katılan tüm sporculara teşekkür ederken; “Bizleri yıllardır yalnız bırakmıyorlar. Bu sene Edirne Cumhuriyet Kupası Bisiklet Yol Yarışı’nın 15’incisini gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan sonra Türkiye’deki en uzun soluklu 2’nci yarış olarak gerçekleştiriyoruz. Yarışımızda 44 büyük erkek, 95 master sporcu ve 8 kadın sporcumuz olmak üzere 147 sporcu start aldı. Edirne merkezden başlayarak Havsa’nın Yolageldi köyü kavşağından dönüş oldu. Toplam 67,5 kilometre ile bitişimizi gerçekleştirdik. Sporcularımız memnun. Uluslararası düzeyde koşan profesyonel sporcularımız yarışımıza katılıyorlar. Burada en önemlisi, Edirne Valiliği himayelerinde Cumhuriyet Haftası kutlamalarında bu yarışı gerçekleştiriyoruz. Ödüllerimiz, Edirne Valiliği tarafından karşılanıyor. Diğer sponsorlarımız tarafından sporcularımıza destek veriliyor. Şansımıza güzel bir havada gerçekleşti. Geçmiş yıllarda kar, yağmur yağışlarında da gerçekleştirmiştik. Bu sene güneşli bir hava var. Sporcular da sorun yaşamadan geldiler. Aynı zamanda bu bir spor turizmidir. Edirne’miz için de sporcularımız aileleriyle birlikte geliyorlar. Burada şehrimizi geziyorlar” dedi.

“HALKIMIZIN DAHA FAZLA DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

EBİS Başkan Yardımcısı Mustafa Kurt da yarışın kazasız tamamlandığını belirterek; “Katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Öncelikle yarışımızla ilgili Sayın Valimiz Yunus Sezer başta olmak üzere bize destek veren tüm kurumlarımıza, destekleri için teşekkür ediyoruz. Kurumlarımız, gönüllülerimiz, federasyon hakemlerimizle birlikte çok güzel bir yarış gerçekleştirdik. Geleneksel hale gelen yarışımızın ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Halkımızın daha fazla desteğini bekliyoruz. İlimizde düzenlenen yarış ücretsiz ve sadece lisans şartı olmak suretiyle düzenlenen ve profesyonel seviyede yapılan bir yarıştır. Yarışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Genel klasman birincimize cumhuriyet altını veriyoruz. Ayrıca 3 kategorimiz olan kadınlar, büyük erkekler, master erkekler kategorilerinin birincilerine yarım altın, ikincilerine çeyrek altın, üçüncülerine gram altın veriyoruz. Dereceye giren sporculara, Trakya Üniversitesi Seramik Bölümü akademisyeni Gürkan Uzunköprü’nün yaptığı el emeği, özel tasarım madalya ve kupalarını veriyoruz. Sporcularımız bu yıl çip sistemiyle yarıştılar. Sporcularımıza sertifika da vereceğiz. Dolayısıyla yarışımız uluslararası düzeye de bürünmüş durumdadır. Yurt dışında gelen sporcular da var. Bunun daha da gelişerek artacağı inancıyla azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. Yarışmanın sonucunda sporculara ödül, madalya ve kupaları takdim edildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ