“İMEİ Ücreti Artışı Telefon Piyasasını Canlandıracak”

Edirne’de telefon dükkânı çalışanı Abdurrahman Karsan, yurt dışından getirilen telefonların İMEİ kayıt ücretine zam yapılmasının 2. el telefon piyasasında hareketliliğe yol açacağını öngördüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 17:59

Edirne’de telefon dükkânı çalışanı Abdurrahman Karsan, yurt dışından getirilen telefonlar ve şu anda 31 bin 692 TL olan İMEİ kayıt ücretinin 45 bin 953 TL olmasının piyasayı etkileyeceğini dile getirdi. Yurt dışından telefon getirmenin sınırlı hale gelmesiyle birlikte, sıfır telefon fiyatlarının yüksekliği nedeniyle vatandaşların 2. el telefon piyasasına yönelmesini beklediğini belirten Karsan, “Şu anda piyasa durgun ama bu artışla birlikte ikinci el telefonlarda bir hareketlilik yaşanacaktır” dedi.

“BU ARTIŞLA HAREKETLİLİK ARTACAK”

Karsan, “Yurt dışından getirilen telefonların yurt içi kayıt işlemi yani İMEİ ücretlerinin 45 bin 953 TL olacağı söyleniyor. Zaten yurt dışından telefon alacak vatandaşlarımız artık 1 adet telefon getirebiliyor. O yüzden yurt dışına talep azalır, yurt içinde de hareketlilik başlar. Ben bu hareketliliğin 2’nci el piyasasında olacağını düşünüyorum. Çünkü, sıfır telefonların ücretleri yüksek olduğu için vatandaşların 2’nci el piyasasına yöneleceğini tahmin ediyorum. Şu anda piyasa durgun ama bu artışla hareketlilik artacak” ifadelerine yer verdi. 

MERT ERİŞKİN