“Havsa’daki Sahanın Tribünleri Çok Kötü Durumda”

Edirne İl Genel Meclisi’nde merkez ilçe, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerindeki halı saha, toprak saha, basketbol ve voleybol sahalarının yeterlilik durumu hakkındaki rapor görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla, Havsa ilçesindeki sahanın tribünlerinin çok kötü durumda olduğunu ve yıllardır dile getirilmesine rağmen yapılmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 17:25

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Gençlik ve Spor Komisyonu’nun merkez ilçe, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerindeki halı saha, toprak saha, basketbol ve voleybol sahalarının yeterlilik durumu hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı İrfan Yeğitoğlu tarafından sunulan raporda, köylerdeki gençlerin beden ve ruh sağlıklarını korumak ve geliştirmek, disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırmak ve spora ilgi duyarak kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağlamak amacıyla spor tesislerinin yapılmasının önemi vurgulandı.

YEĞİTOĞLU SAHA SAYILARINI AÇIKLADI

Yeğitoğlu, Edirne merkezde 2 adet çim futbol sahası, 5 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 5 adet voleybol sahası, 4 adet basketbol sahası bulunduğunu açıklarken; “Havsa’da bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, bir adet voleybol sahası, bir adet basketbol sahası; Lalapaşa’da bir adet çim futbol sahası, bir adet voleybol sahası, bir adet basketbol sahası; Süloğlu’nda bir adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası, bir adet voleybol sahası ve bir adet basketbol sahası vardır” dedi.

“ÖNCEKİ YILLARDA DA SÖYLENMİŞTİ”

Yeğitoğlu’nun sunumunun ardından konuyla ilgili söz alan CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla, Havsa’daki futbol sahasının tribünlerinin çok kötü durumda olduğunu söylerken; “Bayramlar da genellikle o sahada yapılıyor. Oturma alanları çok kötü. Bu durum daha önceki yıllarda da söylenmişti, ‘Yapacağız’ denildi ama yapılmadı. Tribün ve tuvalet sorununu çözemediler” ifadelerini kullandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ