“Gündüz Öğrencilik, Akşamları Simit Yapıyorum”

Edirne’de bir fırında gece simitçiliği yapan 23 yaşındaki Emre Aslan, Edirnelilerin gece simidine ilgisinin yoğun olduğunu belirterek; “Edirnelilerin ilgisi çok güzel. Gündüz öğrencilik, akşamları simit yapıyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 00:07

Edirne’de bir fırında gece simitçiliği yapan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Emre Aslan, Edirnelilerin gece simidine yoğun ilgisi olduğunu söyledi. Aslan, gece boyunca devam eden simit satışlarının sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğünü ve çoğu zaman simitlerin erken saatlerde tükendiğini belirtti.

Özellikle gece çalışanlar, öğrenciler ve geç saatlerde eve dönen vatandaşların ilgi gösterdiğini belirten Aslan, simitlerin taze ve sıcak olmasının gece saatlerinde dahi Edirnelilerin ilgisini çektiğini ifade etti.

Gece simitçiliğinin zorluklarına da değinen genç simitçi, hem gece geç saatlerde çalışmanın, hem de gündüzleri üniversite eğitimine devam etmenin yorucu olduğunu, ancak bu tempoya alıştığını söyledi.

“EDİRNE’DE GECE SİMİDİ YOK SATIYOR”

Aslan; “Gece çalışmak bazen uykusuzluğa neden oluyor ama işimi severek yapıyorum. Aynı zamanda eğitimime de devam edebiliyorum. 23 yaşında üniversite öğrencisiyim. Gündüz öğrencilik, akşamları simit yapıyorum. Bu şekilde hem aileme destek oluyorum, hem de geleceğim için çalışıyorum. Edirne halkının gece simidine ilgisi ve talebi çok yoğun. Taze ve sıcak çıkıyor olması en büyük etken. Simitleri bitirmemize rağmen müşteriler gelmeye devam ediyor. Edirne halkının simide olan bu ilgisi, işimize olan bağlılığımızı daha da artırıyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER