Genç Sporcu Eyüboğlu’ndan 2 Spor Dalında Başarı

Edirne’de 3 yaşından itibaren yüzme ve tenis sporlarına ilgi duyan Timur Eyüboğlu, yurt içi ve yurt dışındaki turnuvalara katılarak başarılarını artırmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 15:30

Edirne'de küçük yaşta sporla tanışan Timur Eyüboğlu (9), 3 yaşından itibaren başladığı yüzme ve tenis branşlarında kendisini geliştirerek hem Türkiye'de, hem de yurtdışında önemli başarılar elde ediyor. Özellikle yüzme alanında 9 yaşında Türkiye sıralamasında 3 branşta birinciliğe kadar yükselen Eyüboğlu, aynı zamanda katıldığı tenis turnuvalarında da dereceler yapıyor.

“PANDEMİ DE BİLE AKTİVİTELERİMİZE DEVAM ETTİK”

Timur Eyüboğlu’nun babası, makine mühendisi ve aynı zamanda tenis antrenörü olan Murat Eyüboğlu, oğlunun spora olan ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirterek; “Timur yüzmeyi çok seviyordu. 3-4 yaşlarında Derin Mavi Kulübü’ne başladık. Aynı zamanda evde tenis raketiyle oyun oynayarak tenise de adım attık. Pandemi döneminde bile evde ve bahçede aktivitelerimize devam ettik” dedi.

“BİRDEN FAZLA BRANŞLA İLGİLENMEK ÇOK ÖNEMLİ”

Eyüboğlu, 6 yaşında yüzmede düzenli antrenmanlara başlarken; 7 yaşında lisanslı olarak yarışmalara katılmaya başladı. Tenis antrenmanlarını yüzme programına göre ayarladıklarını ifade eden Murat Eyüboğlu, çocukların erken yaşta birçok branşla ilgilenmesinin önemine dikkat çekerek; “Elit sporcu yetiştirmede birden fazla branşla ilgilenmek çok önemli. Yani özellikle bireysel sporlarda bir çocuğu 6-7 gün çalıştırmak ve de küçük yaşta rekabet ortamına sokmak, erken yaşta yarıştırmak çok baskı unsuru oluyor. Çocuklar belirli bir zamandan sonra artık bu stresi kaldıramıyorlar. Bu çocukların hem çok yönlülüğünü geliştiriyor, hem de spor yaparken daha mutlu oluyorlar. Tenis antrenmanları Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün imkanlar dahilinde kulüplere verdiği destekle devam ediyor. Edirne tenisi ve sportif başarılar için tesis desteği ve devamlılığı çok önemli” ifadelerine yer verdi.

YURT DIŞI BAŞARILARI DA DİKKAT ÇEKİYOR

Eyüboğlu’nun yurt dışındaki başarıları da dikkat çekiyor. Bulgaristan’da düzenlenen 10 yaş turnuvasında kupa kazanan Eyüboğlu, Plovdiv, Burgaz ve Haskova gibi şehirlerde katıldığı bölgesel turnuvalarda dereceler elde etti. Murat Eyüboğlu, bu deneyimlerin Timur’un gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek; “Edirne’nin sınır şehir olması dolayısıyla Bulgaristan ve Yunanistan’daki turnuvalara katılıyoruz. Oradaki çocuklarla yarışması, farklı bir çevrede deneyim kazanması Timur için çok faydalı oluyor” dedi.

“SPOR YAPMAYI ÇOK SEVİYORUM”

Spor yapmayı çok sevdiğini belirten Timur Eyüboğlu, “3 yaşımdan itibaren sporla ilgileniyorum. Spor yapmayı çok sevdiğim için sürekli çalışıyorum. Ben yüzmede büyüklerin grubuna girmek istediğim için orada büyüklerle birlikte yüzüyorum ve orada çok sıkı antrenman yapıyorum. Aynı zamanda tenisle de ilgileniyorum. Babam da tenis antrenörü olduğu için şanslıyım” diye konuştu.

Timur Eyüboğlu, Bulgaristan'ın Svilengrad şehrinde bugün gerçekleştirilen 10 Yaş Bölgesel Federasyon Turnuvası'nda finale kalmayı başardı.

MERT ERİŞKİN