Kirayı Ödeyemeyince Sokağa Atıldılar

Edirne'nin Yeniimaret Mahallesi'nde kirasını ödeyemediği için evden çıkarılan aile, 4 gündür sokakta yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 14:31

EEdirne'nin Yeniimaret Mahallesi'nde yaşayan Remzi Aşga (57) eşi Şengül Aşga (50), geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım almaya başladı. Vakfın yardımlarıyla simit arabasına sahip olan Remzi Aşga, her gün simit satarak ailesinin geçimini sağlar oldu. Engelli ve yaş aylığı ödemeleriyle birlikte aylık 4 bin 500 lira maddi destek alan Aşga Ailesi, çeşitli zorluklarla karşılaşsalar da aylarca hayatlarını sürdürmeye çalıştı.

BOŞ ARSA MEKANLARI OLDU

Son zamanlarda market alışverişi yapamaz, ev kirasını ödeyemez hale gelen Aşga Ailesi, ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Ne yapacaklarını bilemeyen çaresiz aile, eşyalarını Yeniimaret Mahallesi'nde boş bir arsaya koyup burada yaşamaya başladı. Vatandaşların verdiği yiyecek ve içeceklerle yaşam mücadelesi veren aile, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eşyalarına sahip çıkıp, uyumak için komşularına gitmek zorunda kalıyor.

AYLIK 4 BİN 500 LİRA DESTEK ALIYORLAR

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kendilerine gıda yardımında bulunduğunu ve aylık 4 bin 500 lira ödenek aldıklarını söyleyen aile, ancak bu rakamla kira ödeyemediklerini ifade etti. Son aylarda kira ödeyemez hale geldiklerini ve ev sahibi tarafından evden çıkarıldıklarını anlatan aile, şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyor.

ŞEFKAT ELİ BEKLİYORLAR

İlerleyen günlerde sağanak yağışların ve soğuk havanın etkili olmasıyla çok zor daha günler yaşamaktan korktuklarını anlatan aile, kendilerine yardım eli uzatılmasını bekliyor. Yeniimaret Mahallesi'nde buldukları bir arsaya ufak bir oda ve tuvalet yapılması için destek çağrısında bulunan aile, sokakta yaşam mücadelesi verdiklerini ve yaşanan gelişmeleri Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirdiklerinin altını çizdi. Aile, vakıftan gelecek şefkat elini beklediğini anlattı.

ŞENER URFA