ETSO’da Yeni Vergi Kanunu Bilgilendirmesi Yapıldı

Edirne Gelir İdaresi Başkanlığı ve ETSO işbirliğiyle vergi kanunundaki değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 16:46

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Edirne Gelir İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle vergi kanunundaki değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ETSO Arda Salonu’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Edirne Defterdarı Ömer Başar, 8 kanun maddesinde değişiklik yapıldığını, toplantının amacının bir eğitim vermek değil, farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek; “Belgeli bir şekilde bize müracaat ettiğinizde her zaman kapımız açık olup, değerlendiririz. Değerlendirme sonucunda il bazında, il içindeki sektör bazında, artısıyla eksisiyle analizini yaparak Ankara’ya aktarma konusunda çalışmalara her zaman açığız. Edirne’de faaliyette bulunduğunuz sektör konusunda her türlü destek ve önerilerinize açığız” dedi.

Tüm katılımcılara faydalı olmak adına toplantının düzenlendiğini söyleyen Edirne Defterdarlığı Tahsilat Müdürü Vahit Yaşar Akın ise; “Bizim burada amacımız yapılan değişikliklerle ilgili bilgilendirme yaparak farkındalık oluşturmak. Amacımız tüm katılımcılara faydalı olabilmek. 7524 sayılı kanunla neler değiştiğine bu sunumumuzda değineceğiz. 7524 sayılı kanunla ilgili yapılan düzenlenmedeki amaçlar, vergi adaletinin düzenlenmesi ve doğrudan vergideki payının arttırılması. Burada amaç dolaylı vergilerin oranını azaltmak, doğrudan vergilerin oranını arttırmak. Vergilemede güvenliğin sağlanması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi. Sektördeki en büyük sorunlardan bir tanesi kayıt dışı” diye konuştu.

Değişen 8 maddelik kanunun diğer düzenlemeleri ise şu şekilde sıralandı; vergiye uyumun artırılması, bazı istisnaların kaldırılması veya uygulanma şeklinin değiştirilmesi, cezaların etkinliğinin artırılması, devreden KDV'nin azaltılması, ithalatın azaltılmasına katkı sağlanması, ithalat ve yurt içinde vergilendirmenin uyumlaştırılması, tahsilat etkinliğinin artırılması.

Düzenlemenin, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği ifade edildi.

ŞENER ŞENTÜRK