Eğitim – Sen’den “Öğretmenler Günü” Kahvaltısı

Eğitim-Sen Edirne Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle kahvaltı etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Erdal Demirpolat, bu yıl 5 Ekim kutlamalarının “Öğretmenin sesine değer ver” inancıyla kutlandığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 11:38

Eğitim-Sen Edirne Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir kafede kahvaltı etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda sendika üyesi katıldı. Öğretmenler gününü dünyanın dört bir yanında kutladıklarını belirten Demirpolat, tüm baskılara ve olumsuzluklara rağmen bütün öğretmenlerin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını ifade etti.

“ÖĞRETMENİN SESİNE DEĞER VER”

Demirpolat, “Bu yıl 5 Ekim kutlamaları, Eğitim Enternasyonali tarafından ‘öğretmenin sesine değer ver’ şiarıyla kutlanmaktadır. Yıllardır eğitim ve bilim emekçilerinin sesini duymayanlar ve taleplerimizi görmezden gelenlere karşı bu yıl 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü ülkenin dört bir yanında kutluyoruz. Eğitim-Sen olarak, bizlere dayatılan her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın eğitim ve bilim emekçilerinin birleşik, örgütlü mücadelesiyle kırılabileceğine inanıyor, yaşadığımız tüm baskılara ve olumsuzluklara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.

“MÜCADELEYLE KALIN”

“Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak’ın 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü mesajını okuyan Demirpolat, “Anadolu’nun ince patikalarından, büyük şose yollara çıkışın rehberleri, bilimin ve aydınlanmanın iz sürücüleri, sadece dünyanın döndüğünü değil, içinde dönen dolabın da öğreticileri, küçük çayları, deryalara ulaştıran mavinin yolcuları, Bugün fiziksel olarak yan yana olamasak da yüreklerde beraberiz. Hepinizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun. Sağlıklı olun, mücadeleyle kalın” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN