Edirneliler Sezonun İlk Konserinde Salonu Doldurdu

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, “Güller Arasında” konseptiyle düzenlediği 2024/2025 sezon açılış konserini gerçekleştirdi. Topluluk Konser Salonu’nun sanatseverler tarafından tamamen doldurulduğu konserde 18 eser seslendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 21:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 21:46

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu, 2024/2025 sezon açılış konserini gerçekleştirdi.

Tarihi Türk Ocağı binasındaki Topluluk Konser Salonu’nda “Güller Arasında” konseptiyle düzenlenen konsere, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Ercan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“YENİ SEZONDA FARKLI KONSEPTLERDE KONSERLER HAZIRLADIK”

Yeni sezon ile ilgili Batı Ekspres’e konuşan Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Ercan; “Yeni sezonda sanatseverlere farklı konseptlerde konserler hazırladık. Geçen sezondan farklı olan konseptlerimiz var. Benzeyen ama farklı senelere ait olan konseptlerimiz var. Örneğin; geçen sene ‘Mazide Bir Gece’ konseptiyle 1950’ler yapmıştık. Bu sene 60’lar ve 70’lerin eserleriyle o günleri canlandırarak bir akşam yapacağız. Onun için de ‘Erguvan Akşamları’ diye yeni bir konseptimiz başladı. Sadece solist konseri şeklinde olacak. Bunun yanı sıra ‘Trakya Ateşi’ diye güzel bir konseptimiz var. Trakya’nın ritmini dans ile birleştireceğiz. ‘Balkan Rüzgârı’ konseptimiz var. Balkanlar’ın neşeli, hüzünlü eserlerini sanatseverlerle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ MEKANLARDA KONSER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ercan, yeni sezonda Edirne’deki tarihi eserlerde de konser vermeye devam edeceklerini açıklarken; “Çünkü tarihi mekanları müzikle buluşturduğumuz zaman, o mekân da başka bir atmosferle buluşuyor. Hem bizim, hem de sanatseverler için farklı bir konsept oluyor. Hareketli, güzel bir sezona hazırız” dedi.

ALKIŞLARLA SAHNEYE ÇIKTILAR

Salonun tamamen dolduğu konserde ses sanatçıları Gülsemin Gonce, Müzeyyen Çağlar, Yeşim Birgin, Dilek Sıla Bağdatlı, Gülferi Ateş Yürük, Hande Erzen, Ayhan Bal, M. Fadıl Atik, Sebati Balkan, Orçun Çabuk ve Efe Çakmak; saz sanatçıları Serhat Ellek (Keman), Ali Karali (Keman), Seven Sansı (Viyola), Anıl Yırgal (Viyolonsel), İlmiye Mercan (Ney) Göksucan Ar (Piyano), Çınar Kaba (Kanun), Merih Dağdeviren (Kemençe), Onur Nar (Ud), Kaan Taşdelen (Ritim), Serhat Zımba (Ritim) ve Anıl Kanarya (Tonmaister) sahne aldılar. Sanatçılar, sanatseverlerin yoğun alkışları eşliğinde sahneye çıktılar.

TOPLAM 18 ESER SESLENDİRİLDİ

Konserde “Akasyalar Açarken”, “Gamzedeyim Deva Bulamam”, “Ayva Çiçek Açmış Yaz Mı Gelecek”, “Kalenin Burcumuyam” gibi toplam 18 eser seslendirildi. Sezonun ikinci konserinin ise 26 Eylül Perşembe günü saat 20.00’de “Erguvan Akşamları” konseptiyle düzenleneceği duyuruldu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ