Edirneli Kasaptan ‘Ucuz Etten Şüphe Edin’ Uyarısı

Edirne’de kasaplık yapan Ahmet Öztürk, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan gıda denetimlerinin sıklaştırılması gerektiğini vurguladı. Öztürk, özellikle et fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunarak; “500 TL’nin altındaki etlerden şüphe edilmeli” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 15:12

Edirneli kasap Ahmet Öztürk, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda denetimlerinin sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Denetimlerin sadece kasaplarda değil, tüm gıda sektörlerinde titizlikle yapılmasının önemine dikkat çekti.

“SÜREKLİ DENETLENMESİ GEREKİYOR”

Öztürk, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı gıda denetimleri sürekli bir şekilde yapılması gerekiyor. Bu denetimler sadece kasap sektörü değil, bütün sektörlerde sürekli olarak yapılması gerekiyor. Ürünlerin nereden alındığı ve ürünlerin faturaları incelenmesi gerekiyor. Et piyasası şu anda 550 ve 600TL arasında ama bazı yerler indirim yaparak 500 TL’ye satıyor, onları normal karşılayabiliriz. Kilosu 250-300 TL’ye satılan ürünlerden şüphe duyulması gerekiyor. Şu anda et ürünü alacak vatandaşlarımız 500 TL’nin altında olan ürünleri tercih etmemesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN