Edirne'ye Köpek Köyü Kurulacak

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Küçükdöllük Köyü'nde 30 bin metrekarelik alana köpek köyü kurulması için çalışmaların başlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 15:57

Edirne Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mecliste gündem dışı görüşülen maddelerin arasında, Küçükdöllük köyüne, 'Edirne Belediyesi Köpek Köyü ve Doğal Yaşam Alanı' kurulması da yer aldı. Edirne Valiliği ile Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Küçükdöllük köyünde 30 bin metrekarelik alanda hayata geçirilmesi planlanan köpek köyüyle, şehir merkezinde popülasyonun azaltılması hedefleniyor. Madde, tüm meclis üyelerinin “evet” oyuyla kabul edildi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kurulacak olan köpek köyüyle ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Hayvan hakları ve yasa konusunda bütün yerel yönetimler çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bir hukukçu gözüyle eleştirdiğimiz birçok nokta var. Minik dostlarımızı sevip, sahiplenip yaşatacağız. Şehrimizde hızla artan hayvan popülasyonu da vatandaşlarımızı zaman zaman zor durumda bırakıyor. Hem hayvanseverlerimizi hem de vatandaşlarımızı koruyup kollayabilmek adına yeni bir doğal yaşam alanı oluşturmalıyız. Vatandaşlarımızın endişesi olmasın, o bölgeye zarar vermeyeceğiz. Kurumlarla işbirliği içerisindeyiz. Şehirdeki popülasyonu azaltmak ve can dostlarımızı koruyacak bir alan oluşturmaya çalışıyoruz."

ŞENER URFA