Edirne Valisi Yunus Sezer'den Muhtarlar Günü Mesajı

Edirne Valisi Yunus Sezer, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 17:22

Mesajında muhtarların, demokrasinin ilk adımı ve yerel yönetimlerin temel taşı olduğunu vurgulayan Sezer, muhtarlık teşkilatının 1829’dan bu yana vatandaşların ilk başvurduğu adreslerden biri olduğunu belirtti.

Vali Sezer açıklamasında şunlara yer verdi:

“Yerel yönetimlerin ilk halkasını oluşturan köklü geçmişiyle demokrasinin ilk adımı, vatandaşın çaldığı ilk kapı olan muhtarlık teşkilatı ilk olarak 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve günümüze kadar ulaşmıştır.

Muhtarlarımız, köylerimizde ve mahallerimizde altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim ve sosyal yardım hizmetlerine kadar pek çok alanda önemli bir görev üstlenmişlerdir.  Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan muhtarlarımız diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanması adına önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Edirne’miz genelinde köy ve mahallelerimizdeki 353 muhtarımızla birlik ve beraberlik içerisinde eğitimden sağlığa, altyapıdan güvenliğe, tarımdan sanayiye kadar her alanda en doğru yatırımları yapmak ve bu güzel kentimize yakışan bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İlimize hizmette muhtarlarımızın desteğini her zaman yanı başımızda hissettiğimizi ifade ederek bu iş birlikçi çalışmanın ilerleyen yıllarda güçlenerek devam edeceğine yürekten inandığımı belirtmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle kamu hizmetlerinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü” nü kutluyorum.”

HABER MERKEZİ