Edirne Oda Sahne’ye ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Az sayıda izleyici ile yakın bir bağ kurmayı amaçlayan Oda Sahne, bu sayede sanatçılar ile izleyiciler arasında güçlü bir etkileşim oluşturarak her gösteriyi daha içten ve etkileyici hale getiriyor. Küçük ve samimi bir ortam olan Edirne Oda Sahne’nin kurucusu Uğur Özkaya, 2 yıl önce Edirne’ye gelerek burada bir tiyatro ekibi kurmayı hedeflediklerini ve bu hedefe geçtiğimiz yaz ulaştıklarını belirtti.
Edirne Oda Sahne’nin bir tiyatro salonu olmasının yanında çocuklara da eğitimler verdiğini belirten Özkaya; “Burası bir tiyatro salonu fakat bunun dışında mesela pazartesi akşamları resim eğitimlerimiz var çocuklara yönelik. Salı akşamları Speaking Club, İngilizce pratik konuşma, Çarşamba ve perşembe akşamları yine aynı şekilde tiyatro toplantıları olacak. Cuma günleri, akşamları özellikle İngilizce yaratıcı drama eğitimleri var. Yaş yaş ayırdık. Cumartesi günü aynı şekilde ‘İngilizce’ yaratıcı drama ve yaratıcı dans eğitimi devam edecek. Cumartesi günleri hem 14 yaşa kadar çocuklara hem de yetişkinlere tiyatro eğitimleri var. Bunlar saat 15.00’te başlıyor, 20.00’ye kadar, yaş aralıklarına göre gidiyor. Pazar günleri ise ekibimizin tiyatro oyunları oynanıyor burada. Bunun yanı sıra dışarıdan gelen misafir oyuncular ya da misafir ekipler yine burada Oda Sahnesi’nde tiyatro oyunlarını sergiliyorlar. Böyle bir yapı burası” dedi.
Sahneledikleri Ulu Zaman Ağacı oyununun çocukların yanı sıra yetişkinlere de hitap etmesi dolayısıyla yoğun ilgi gördüğünü ve sahnede çok eğlendiklerini belirten Özkaya; “Edirne'den kurslara talepler kötü değil, gayet güzel. Özellikle Ulu Zaman Ağacı oyunumuza ilgi güzel. Oyunumuzun şöyle bir özelliği var; Oyunumuz altı oyuncuyla oynanıyor. Fakat bu altı oyuncuya ek olarak her oyunda yedi oyuncu misafir alıyoruz. Bunu oyunculuk deneyimi adı altında yapıyoruz. Özellikle beş ve on yaş arasındaki çocuklar oyunculuk deneyimi biletleri alıyorlar buraya gelirken ya da burada o bileti ediniyorlar. Oyunculuk deneyimimiz genelde kapalı oluyor. Çünkü daha önce satılmış bitmiş oluyor. Bizimle birlikte sahnede kostüm giyiyorlar, kuliste kostüm giyiyorlar, kuliste bekliyorlar. Oyun başladığı zaman kulisten çıkıp oyuna giriyorlar ve oyunu sadece bir köşesinde gözüküp çıkmıyorlar. Oyunun akışı içerisinde bazı maceralara katılıyorlar. Bu maceralarda bazı kahramanlıklar yapıyorlar. Böyle bir oyunculuk deneyimi yaşıyorlar. Tabii ki bu sırada da seyircilerimiz çocuk veya yetişkin bir oyunu izleyebiliyorlar. Çünkü çocuklarımızı izlemeye gelen ebeveynlere de oyunda oynayan yetişkinlere hitap eden bir karakter var. Böyle bir birleştirmeyi denedik ve şu ana kadar tepkiler çok güzel. Hem oyunculuk deneyimi yaşayan çocuklar tarafından, hem izleyiciler tarafından beğeniliyor, çok eğleniyorlar. Diğer oyunlarımızda da bunları deneyeceğiz” diye konuştu.
ŞENER ŞENTÜRK