Edirne Kırmızısı Hasat Etkinliği Yapılacak

Trakya Üniversitesi, Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliğinin birlikte düzenledikleri “Edirne Kırmızısı Hasat Günü Etkinliği” 9 Ekim Çarşamba günü başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:14

Son 2 yılda olduğu gibi bu yıl da Ekim ayı içerisinde Edirne Kırmızısı’nın tanıtımı ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılacak olan bu etkinlikler Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde saat 10:00’da düzenlenecek konferans ile başlayacak.

Konferans, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticisi Benan Bayram tarafından “Tarihi Tekstil Eserlerinin Restorasyonu ve Konservasyonunda Doğal Boyaların Kullanımı” konulu sunum ile başlayacak olup saat 15:00’te Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Karaağaç’taki Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde devam edecek.

Bu alanda Edirne Kırmızısı rengini veren kökboya bitkisinin hasadı ve geleneksel usullerle kazanda kumaş boyama gerçekleştirilmesinin yanı sıra konu ile ilgili sergiler düzenlenecek olup Edirne Belediyesi Bandosu konseri ve halk oyunları gösterisi yapılacak.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN DAVET

Üniversiteden yapılan açıklamada; “Valilik, belediye ve üniversiteyle birlikte Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneğinin de iş birliği ile organize edilen bu etkinliğe tüm Edirneliler, üniversite personelleri, öğrenciler, üreticiler ve kamu kurumları çalışanları davetlidir” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ