Edirne'de Yeni Mahsul Karaağaç Biberi Satışa Çıktı

Edirne’de aktar esnafı Gökhan Baraz, yeni mahsul Karaağaç Biberi’nin satışa çıktığını belirterek; “Tava ciğerin lezzet ortağı yeni mahsul Karaağaç Biberi satışa çıktı. İlgi oldukça güzel” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 18:59

Edirne’nin ünlü tava ciğerinin en önemli lezzet tamamlayıcılarından biri olan Karaağaç Biberi’nin yeni mahsulü satışa çıktı.

Edirne’de uzun yıllardır aktar esnafı olarak hizmet veren Gökhan Baraz, yeni sezonun Karaağaç Biberlerinin raflardaki yerini aldığını duyurdu.

Baraz, bu yılki hasadın verimli olduğunu belirterek, Edirne’ye has bu acı biberin geleneksel yöntemlerle kurutulup işlendiğini söyledi.

“DOĞAL OLMASI VE LEZZETİ, İLGİYİ HER YIL ARTIRIYOR”

Baraz; “Tava ciğerinin lezzet ortağı yeni mahsul Karaağaç Biberi satışa çıktı. İlgi oldukça güzel. Karaağaç Biberi, sadece Edirnelilerin değil; dışarıdan gelen ziyaretçilerin de gözdesi. Kış aylarında yemeklere kattığı tat ve acılığıyla biberimiz oldukça tercih ediliyor. Biberlerimiz tamamen doğal yöntemlerle güneşte kurutuluyor. Ne bir katkı maddesi, ne de bir kimyasal işlem uygulanıyor. Doğal olması ve lezzeti, ilgiyi her yıl artırıyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER