Edirne’de Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Merkezi’nde Aile Sosyal Hizmetler Edirne İl Müdürlüğü Şiddet Ön İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Genç Kadın ve Demokrasi Topluluğu işbirliği ile üniversite öğrencilerine yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Farkındalık Semineri” düzenlendi. Seminer öncesi Genç Kadın ve Demokrasi Topluluğu tarafından bilgilendirme standı açılarak, topluluk hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı ve broşür dağıtıldı.KADEM Topluluk Başkanı Kardelen Sarıteke, gençlerin bu tür konularda bilinçlenmesinin önemine değinerek, üniversite öğrencilerini bu mücadelede daha aktif rol almaya davet etti.
Seminerde sunumu yapan Şiddet Ön İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan, kadına yönelik şiddetin toplumsal, hukuki ve psikolojik boyutlarını ele alarak; kişinin olası bir sorunda şiddet mağduru olduğunda ve şiddete tanık olduğunda hangi mekanizmalara başvuracağını doğru bir şekilde aktardı.
“ŞİDDET SADECE KADINLARI ETKİLEYEN BİR KONU DEĞİL”
Ertan “Şu anda karşımızda genç bir kitle var ve genç arkadaşlardan da buna maruz kalanlar oluyor. Şiddetin çok farklı türleri var. Alt parametreleri var. O yüzden biz gençlerle buluşmayı Sosyal Hizmetler Ailesi olarak çok seviyoruz. Genelde dizilerimizde çaresiz, yoksul, şiddet mağduru kadınlar çok işlenir. Çilekeş bir anne ya da şiddete uğrayan bir kadın. Kimse ona yardım etmez. Ya da bir haber bülteni açtığımızda şiddetin var olduğunu görüyoruz. Ama şiddetle ilgili kurtarılan kadınlardan kaçı konuşuluyor peki? Bunları da anlatmak toplumsal güveni biraz sağlamlaştırır. Şiddet sadece kadınları etkileyen bir konu değil. Aklı selim erkekler de var ve ‘Ben burada şiddet uygulayan taraf olmak istemiyorum, hemcinslerime bunu anlatmak istiyorum’ diyenler var. Tabi ki şiddet sadece bu yüzden kadınları ilgilendirmiyor, erkekleri de ilgilendiriyor” diye konuştu.
Seminere Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Ön İzleme Merkezi Müdürü Nihan Ertan, KADEM Topluluk Başkanı Kardelen Sarıteke ve öğrenciler katıldı.
HİLAL PEKER