Edirne'de Suya Yüzde 30 Zam

Edirne Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında alınan kararla birlikte, içme suyuna yüzde 30 zam talebi kabul edildi. Zam kararının yanı sıra, altyapı çalışmaları tamamlanan mahallelerdeki abonelerden ek katkı payı ödemesi de faturaya yansıtılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 15:41

Edirne Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mecliste tartışmaları beraberinde getiren gündem maddelerinden biri ise, belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün su ve atık su tarife yazısı oldu. Müdürlükten meclise gönderilen yazıda, su tarifesine zam teklifi yapıldı.

Suya zam kararı, AK Partili ve MHP'li belediye meclis üyelerinin ret oyuna karşın CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. Alınan kararla birlikte, meskenlerde kullanılan suyun 1-10 metreküpü yüzde 30 zamla 15 lira 34 kuruşa yükseldi. Ticari aboneler ise 1-10 metreküp suya 47 lira 72 kuruş ödeyecek.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, su zammıyla ilgili yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Belediyemizin gelirlerini artırmak adına aynı zamanda da bütün şehirlerin çok altında kalmış rakamlar söz konusu. Ayrıca artık su kıtlığıyla karşı karşıyayız. Yavaş yavaş olumsuz bir senaryoya yaklaşıyoruz. Su konusunda tasarruf etmemiz gerekiyor."

FATURALARA KATKI PAYI DA YANSIYACAK

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün bir tamamlanan alt yapı için vatandaşlardan katkı payı alma teklifi de mecliste görüşülen maddeler arasında yer aldı. Müdürlüğün yazısında, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalarının tamamlandığı abonelerden katkı payı alınması Mecliste oy birliğiyle kabul edildi. Kararla birlikte, altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerdeki abonelerin faturalarına 'katkı payı' da ilave edilecek.

DAHA ÖNCE ALINMIYORDU

Başkan Akın, geçmiş dönemde abonelerden katkı payı alınmadığını ancak Sayıştay raporunda bu konu hakkında uyarılara yer verildiğini belirterek, bu dönem katkı payı almaya başlayacaklarını söyledi. Karar, oy birliğiyle kabul edildi.

ŞENER URFA