Edirne’de Şehitlere Saygı Bisiklet Turu

TEMAD Edirne İl Başkanlığı, 6’ncı şehitlere saygı bisiklet turunu gerçekleştirdi. Kentteki bisiklet toplulukları ile birlikte düzenlenen turda sporcular, Selimiye Camii meydanından Asker Hastanesi Şehitliği’ne kadar pedal bastı.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 11:31

Edirne’de 17 Ekim Astsubaylar Günü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehitlere saygı bisiklet turu düzenlendi.

TEMAD Edirne İl Başkanlığı tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen tura, kentteki birçok bisiklet topluluğu ve bisiklet sporcuları katıldı. Selimiye Camii meydanında bir araya gelen bisiklet sporcularına TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş ve dernek üyeleri eşlik ettiler.

“ŞEHİTLERİMİZE SAYGIMIZIN GÖSTERGESİ OLARAK DÜZENLİYORUZ”

Tur öncesi Batı Ekspres’e açıklama yapan İl Başkanı Bildiş, 17 Ekim tarihinin Astsubaylar Günü olarak kutlandığını belirtirken; “Biz istedik ki her Astsubaylar Günü’nü sadece astsubaylar olarak kutlamayalım, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini de geliştirelim. Bunun için Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Edirne’deki bisiklet gruplarını işin içine katarak, aziz şehitlerimize saygımızın bir göstergesi olarak etkinlik düzenlemek istedik. Bu yıl 6’ncısını düzenliyoruz. Amacımız bunu geleneksel hale getirmek” ifadelerini kullandı.

“ASKER HASTANESİ ŞEHİTLİĞİ’NDE SONA ERECEK”

Bildiş, şehitlere saygı bisiklet turunun Selimiye Camii meydanından başlayacağını söyleyerek; “Turumuz, Gazimihal köprüsünden geçerek Asker Hastanesi Şehitliğİ’nde sona erecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından aziz şehitlerimizin ruhuna dua edeceğiz ve etkinliğimiz sona erecek” diye konuştu.

TÜRK BAYRAĞINI SPORCULARA TESLİM ETTİ

Bildiş, daha sonra Edirne Asker Hastanesi Şehitliği’nde ulaştırılacak Türk bayrağını öperek bisiklet sporcularına teslim etti. Türk bayrağını teslim alan bisiklet sporcuları da bayrağı gururla şehitliğe ulaştıracaklarını ifade ettiler. Türk bayrağının teslim edilmesinin ardından sporcular pedal basarak turu başlattılar.

UĞUR AKAGÜNDÜZ