Edirne’de “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” Etkinliği

Edirne'de Yetim Vakfı tarafından “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 13:49

Edirne'de Yetim Vakfı tarafından Edirne Belediyesi önünde “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlendi. Peygamber Sevdaları Vakfı Trakya Bölge Koordinatörü Ömer Bozkurt, düzenlenen etkinliğin Filistin’de yaşayan insanların sesini duyurmak, saldırı ve işgalin sonlandırılması için “Filistinli Çocuklar İçin Çiz” etkinliği düzenlediklerini söyledi.

“FİLİSTİN TARİHİN GÖRDÜĞÜ EN AĞIR SOKIRIMI YAŞAMAKTADIR”

Peygamber Sevdaları Vakfı Trakya Bölge Koordinatörü Ömer Bozkurt, “1917 Balfour Deklarasyonu’yla Yahudi göçlerine açılan ve ardından İsrail’in işgal ve saldırılarına maruz kalan Filistin, 7 Ekim’den bu yana tarihin gördüğü en ağır soykırımı yaşamaktadır. Yüzde 70’ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu, 50 bine yakın kişinin şehit olduğu, 100 bine yakın kişinin yaralandığı, 70 binden fazla binanın yerle bir edildiği, 2 milyon insanın yerlerinden edildiği Gazze, insanlık âleminin utanç tablosudur. Başta İslam ülkeleri olmak üzere, kınamanın ötesine geçilmemesinden cesaret bulan işgalciler her geçen gün daha da çirkinleşmektedir” dedi.

“GAZZELİ ÇOCUKLARA, NEFES ALACAKLARI BİR KORİDOR AÇABİLİR MİYİZ?”

Filistin’de yaşanan soykırım hakkında konuşan Bozkurt, “Filistin, küçücük yaşta tutuklanarak askerî mahkemelerde yargılanan, bitmek bilmeyen bombalamalardan ve saldırılardan dolayı sürekli ölüm ve yaralanma tehlikesiyle baş başa kalan çocukların ülkesidir. Filistin, tahminlere göre 30 bini aşkın çocuğun yetim, 20 bine yakın çocuğun da refakatçisiz kaldığı bir ülkedir. Gidecekleri bir hastaneleri kalmayan ve ilaç bulamayan çocukların ülkesidir Filistin. Hâlbuki hastaneler ve sağlık merkezleri, savaş ortamlarında bile dokunulmazlığı olan en önemli mekânlardır. Fakat İsrail, bu dokunulmazlığı da çiğnemiş ve bütün hastaneleri ve ambulansları vurmuştur. Bugün 2 milyarlık İslam âleminin ve 8 milyarlık dünya nüfusunun cevap vermesi gereken tek soru şudur: 17 yıldır havadan, karadan ve denizden İsrail ablukası altında bulunan Gazzeli çocuklara, nefes alacakları bir koridor açabilir miyiz?” ifadelerine yer verdi.

“BOYKOT YAPMAK ZORUNDAYIZ”

İsrail’e karşı boykot yapılması gerektiğini savunan Bozkurt, “Bu saldırılara ve hak ihlallerine karşı asla susmayacağız. Çünkü zulme rıza zulümdür. Peygamber Efendimiz (sav) ‘kim bir kötülük görürse eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir’ buyurmaktadır. Ekranlarda gösterilen kolsuz bacaksız çocukları, kucağında henüz şehit olmuş evladını taşıyan anneleri, çaresiz yaşlı insanları izleyip durmak yerine artık zalim İsrail ve yandaşlarına karşı daha tesirli bir boykot uygulaması yapmak zorundayız” diye konuştu.

“SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN RESMETTİK”

Bozkurt, “Bugün burada Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki bütün kardeşlerimizin seslerini duyurmak ve onların haklarının teslim edilmesi ve bu zalimce saldırıların ve işgalin sonlandırılması için Filistinli Çocuklar İçin Çiz etkinliğinde bir araya geldik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin dualarını, güzel temennilerini ve zalimlere karşı duruşlarını tuvallerimize resmettik. Rabbimizden niyazımız, bu zulüm ve işgalin tez vakitte son bulmasıdır. Sadece Filistin’deki çocukların değil; Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan, Ukrayna, Sudan ve Yemen’deki bütün çocukların özgürce oyun oynayacakları, kendilerini güven içerisinde hissedecekleri güzel günlere kavuşmasıdır” dedi.

MERT ERİŞKİN