Edirne’de “Emek Hareketi ve Hukuk” Söyleşisi

Edirne’de Av. Dr. Ulaş Çam tarafından “Emek Hareketi ve Hukuk” söyleşisi gerçekleştirildi. Sendikal faaliyetlerin geçmiş yıllara oranla azaldığını ve sendikalı işçi sayısında da azalmaların yaşandığını belirten Çam, sendikaların son yıllarda ticarileşmesini eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2025 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2025 12:46

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) Edirne Temsilciliği’nde Av. Dr. Ulaş Çam’ın emek hareketinin tarihi ve yaşanılan önemli olayların anlatıldığı söyleşisi gerçekleştirildi.

Emek hareketinin ve işçi haklarının tarihine dair sunum gerçekleştiren Çam, günümüzde faaliyet gösteren sendikalara dair, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen hak arayışının artık olmadığı yönünde eleştiri yaptı. Sendikaların üye aidatları toplamak dışında, eskisi gibi bir etkisinin kalmadığına dikkat çeken Çam; “Ticarileşmiş sendikal yapı ile ne kadar mücadele edilebilir bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“1961 ANAYASASI ŞU ANA KIYASLA ÇOK İLERİ BİR AŞAMADA”

Türkiye’de emek hareketinin, 1961 Anayasası ile daha özgür bir hal aldığını belirten Çam,” 1961 Anayasası’nda verilen grev hakkı, işçilerin yaşadığı uyuşmazlık sonrasındaki hak mücadelesi, şu anki mevcut Anayasa’da toplu sözleşmesi sonrasında yaşanacak uyuşmazlıklarda kullanılabiliyor. 1961 Anayasası gerçekten hem ekonomik, sosyal hem de siyasal haklar anlamında şu ana kıyasla çok ileri bir aşamada” dedi.

MEHMET EFECAN HIDIROĞLU