Edirne'de Denetlenmeyen Otel Kalmayacak

Edirne'de bulunan tüm otellerde yangın tedbirleri başta olmak üzere evrakların denetlenmesi için çalışma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2025 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2025 14:26

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otelde yaşanan yangın faciasında 78 kişi hayatını kaybetmiş çok sayıda vatandaş da yaralanmıştı. Otelde birçok kusurun tespit edilmesinin ardından, Edirne Valisi Yunus Sezer, kentteki otellerde inceleme yapılması talimatı verdi.

Otellerde kusurların ve ihmallerin olup olmadığının belirlenmesi ve yaşanabilecek olası bir yangının faciaya dönüşmeden önlem alınması için Vali Sezer'in talimatıyla Edirne'deki otellerin güvenliğini artırmak amacıyla kapsamlı bir yangın denetimi uygulaması başlatıldı. Oluşturulan Yangın Denetim Komisyonları, otellerin yangın algılama ve uyarı sistemlerini, yağmurlama sistemlerini, acil kaçış koridorları gibi tüm yangın güvenlik önlemlerini tek tek gözden geçiriyor.

Edirne Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çaba sarf ettiği denetimde, tüm zorunluluklar tek tek inceleniyor. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı ekipler de otellerin turizm işletme belgelerini kontrol ediyor. Turizmi Teşvik Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı faaliyet gösteren işletmelerin tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağı öğrenildi.

Otel denetimlerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet verdiği binalarda da denetimlerin gerçekleştirileceği öğrenildi.

ŞENER URFA