Edirne’de 22 Köye Yangın Söndürme Tankeri Verildi

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından il genelindeki 22 köye yangın söndürme tankeri teslim edildi. Törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, 2 bin çöp konteynerinin de sahil bölgeleri başta olmak üzere çeşitli yerlere dağıtılacağını söylerken; İl Özel İdaresi’ne de özellikle yol yapım çalışmalarında yardımcı olacak iş makinelerinin alındığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 16:32

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından temin edilen iş makineleri, su tankerleri ve çöp konteynerlerinin il genelindeki 22 köye teslim edilmesi töreni gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; Edirne Valisi Yunus Sezer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve meclis üyeleri, köy muhtarları ve İl Özel İdaresi personeli katıldı.

MUHTAR ÇALAĞAN TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan video tanıtım filmi gösterildi. Törende köy muhtarları adına konuşmayı Sazlımalkoç Köy Muhtarı Şerafettin Çalağan yaptı. Muhtar Çalağan, yangın tankerlerinin köylere dağıtımı için teşekkür etti.

“YANGINLARA ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ”

Çalağan’ın ardından törende konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, orman yangınlarına erken müdahalenin önemine dikkat çekerek, il genelinde orman yangını yaşanmamasını diledi. Gegeoğlu’nun ardından törende Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci konuştu. Ciğerci, son 1 yıl içinde il genelinde önemli işlere imza attıklarını söylerken; bugün de yangınlara müdahalede önemli rol oynayacak su tankerleri, çevre kirliliğini önlemek için çöp konteyneri ihtiyacını ve sahadaki ekiplerin çalışmasını güçlendirecek iş makinelerini vatandaşlarla buluşturduklarını ifade etti.

ORMAN YANGINLARINA DİKKAT ÇEKTİLER

Ciğerci’nin ardından törende konuşan CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, 2024 yılı yaz mevsiminde çok sayıda orman yangınının meydana geldiğini ve valilikler ile belediyelerin yangınlara karşı ortak çalıştıklarını söyledi. Yazgan, düzenlenen törenin hizmet olduğu belirterek; Edirne Valisi Yunus Sezer’e teşekkür etti. Yazgan’ın ardından törende bir konuşma da AK Parti Milletvekili Fatma Aksal yaptı. Aksal, konuşmasında şehirler ve beldelerde hangi hizmetler varsa köylere de o hizmetleri götüreceklerini söyleyerek, orman yangınlarına ilk müdahalenin önemini vurguladı.

“EDİRNE’DE BU YIL 49 BÜYÜK ÖLÇEKLİ ORMAN YANGINI YAŞANDI”

Törende Aksal’ın ardından Edirne Valisi Yunus Sezer konuştu. Vali Sezer, Edirne’de bu yıl 49 adet büyük ölçekli orman yangını yaşandığını açıklarken; kurumların bir araya gelerek orman yangınlarını söndürdüklerini belirtti. Sezer, 2023 yılında Orman Genel Müdürlüğü tarafından Edirne’ye 13 adet yangın söndürme tankeri gönderildiğini ve orman varlığı çok olan bölgelere dağıtıldığını açıkladı. Sezer, bu yıl da İl Özel İdaresi tarafından yangın söndürme tankerlerinin köylere dağıtılacağını belirterek; “2 tanesi merkezde rezerv kalacak. Diğerlerini de 22 köy muhtarımıza vereceğiz. Böylece 1 sene içinde 37 tane yangın söndürme tankerini ilimize kazandırmış olduk” ifadelerine yer verdi.

“TOPLAM 3 BİN 500 KONTEYNERİ HİZMETE SUNMUŞ OLACAĞIZ”

Sezer, köylerden çöp konteyneri konusunda çok talep olduğunu söyleyerek; “Özellikle sahil bölgesinde nüfus çok artıyor. Bu sene başında yaklaşık bin 500 konteyneri köylerimize gönderdik. Bugün de 2 bin tane çöp konteynerini köylerimize ve sahil bölgelerimize göndereceğiz. Sadece köylerimize değil; belediyelerimizden de kim istiyorsa destek oluyoruz. Çünkü il bir bütündür. Hizmette sınır olmaz. Bu sene toplam 3 bin 500 konteyneri vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

“200 KİLOMETRE SICAK ASFALT HEDEFİMİZ VAR”

Sezer, sıcak asfalt çalışmalarının da devam ettiğini söyleyerek; “200 kilometre sıcak asfalt hedefimiz var. Vatandaşlarımızın memnuniyeti söz konusu. Burada da asfalt çalışmalarına yardımcı olacak birkaç aracı da İl Özel İdare’mizin bünyesine katmış olduk. Bu araçlarımızın da hayırlı olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.

22 KÖYÜN MUHTARINA TESLİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Dereköy, Sazlımalkoç, Küçükaltıağaç, Karahamza, İbriktepe, Doğanköy, Hasanpınar, Kalkansöğüt, Saatağacı, Kocahıdır, Yenice, Barağı, Çeltik, Çelebi, Beyköy, Dişbudak, Orhaniye, Keramettin, Küküler, Demirköy, Hacıdanişment ve Küçünlü köy muhtarlarına su tankerlerinin teslimi gerçekleştirildi. Törenin sonunda katılımcılar, iş makineleri, su tankerleri ve çöp konteynerlerini inceledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ