Edirne’de 100 TL’ye Düşen Hamsiye Yoğun İlgi

Edirne’de hamsinin kilosunun 100 TL’ye düşmesiyle vatandaşlar tezgahlara yoğun ilgi gösterdi. Balık pazarı esnafı Yusuf Çimen, hamsinin 100 TL olmasıyla sürpriz yaşadıklarını belirtirken; “Diğer balıkların satışları şu anda durdu. Hamsi hepsini kesti” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2025 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2025 16:14

Edirne’de hamsinin kilosu 100 TL’ye düşmesiyle vatandaşlar tezgahlarda yoğunluk oluşturdu. Balık pazarındaki esnafın hamsinin fiyatını 100 TL’ye düşürmesini fırsat bilen vatandaşlar poşet poşet hamsi satın aldı.

Balık pazarı esnafı Yusuf Çimen, hamsinin sezon başındaki kilo fiyatının 300 TL olduğunu hatırlatırken; 100 TL’ye düşmesinin sürpriz olduğunu söyledi. Çimen, ucuz fiyatla hamsi satışının yarın da devam edeceğini belirterek; vatandaşları hamsi satın almaya davet etti.

“UMARIM 50 TL’YE KADAR YOLU VAR”

Çimen, Kıyıköy bölgesinden çıkan hamsilerin sonucu kiloyu 100 TL’ye düşürdüklerini belirterek; “Sezon başında hamsinin fiyatı 300 TL’ydi. Bugün itibariyle 100 TL’yi gördü. Umarım önümüzdeki günlerde 50 TL’ye kadar yolu var. Biz bu kadar öngörmüyorduk ama daha fazla oldu. 200 TL’ye bile tamam diyorduk ama 100 TL olunca bize bile sürpriz oldu” ifadelerini kullandı.

“YARIN DA DEVAM EDECEK”

Çimen, vatandaşların da tezgahlara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek; “Diğer balıkların satışları şu anda durdu. Hamsi hepsini kesti. Bir saat sonra hamsi kalmaz. Yarın da devam edecek. Hatta fiyatı daha da aşağıda olabilir. Vatandaşlarımız gelip hamsilerini alsınlar, evlerinde doya doya yesinler. Ucuz hamsi yemek bizim için mutluluk ve heyecan demek” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ