Edirne Çocuk Hakları Derneği’nden Siyah Çelenkli Eylem

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ecrin, 8 bin TL alabilmek için 12 bebeğin ölümüne neden olan çete olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Açıklamada, dernek üyeleri de “Yeni doğan çetesini unutma, hesap sor” yazılı siyah bir çelenk taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 19:01

Edirne Çocuk Hakları Derneği, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 8 bin TL alabilmek için 12 bebeğin ölümüne neden olan çete olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasında dernek üyeleri, “Yeni doğan çetesini unutma, hesap sor” yazılı siyah bir çelenk taşırken; basın açıklamasını dernek başkanı Nur Yılmaz Ercin okudu.

“KÖTÜLÜĞÜN SINIRI OLMAZMIŞ”

Ercin, Türkiye’de her güne yeni bir ölen çocuk haberiyle başlandığına dikkat çekerek; “Kötülüğün sınırı olmazmış. Pes artık. Bu kadar da olmaz dediğimiz ne varsa dahasıyla yüzümüze çarpmakta. Her güne yeni bir ölen çocuk haberiyle gözümüzü açar olduk. Biz bunları dillendirmekten, kahır saçmaktan bu denli bitap düşmüşken, birileri bu coğrafyanın çocuklarını yok etmekten zerre yorulmuyor. Bu kez, çok taraflı, çok kapsamlı, çok organize ve çok çok acımasız bir başka vahşetle karşı karşıyayız. 112 Acil Servis’ten başlayarak örgütlenip hayati tehlikesi olan yeni doğan bebekleri donanımlı devlet hastaneleri yerine anlaşmalı özel hastanelere sevk etmiş bir çete var karşımızda. Yeni doğan tedavisi için gereken donanımın yeterli olmadığı bu hastanelerde, üstelik bebekler uzman doktorlar yerine hemşireler tarafından takip edilmiş. Hemşirelerin kendisini doktor olarak tanıttığı ve müdahalede bulundukları hastanelerde tıbbi yöntemlerden uzak, bebeklerin mevcut özel sağlık durumlarıyla bağdaşmayan uygulamalar gerçekleştirilmiş” ifadelerini kullandı.

“NUTKUMUZ TUTULDU”

Yeni doğan ünitesine yatırılan bebeklerin enfeksiyon kaparak öldüğünün tespit edilmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında ceza davası açıldığını söyleyen Ercin; “Sapkın, acımasız kişilerin çocuklarımızı istismar ettiğini, öldürdüğünü, küçücük bedenlerinin bulunamayacağı şekilde yok ettiklerini duyuyor, inanamıyor, kahroluyorduk. Şimdi en çaresiz en hassas ve savunmasız olduğumuz, yaşamlarımızı kayıtsız şartsız teslim ettiğimiz, güvendiğimiz, bazen yarı tanrı gibi gördüğümüz sağlık personelinin dahil olduğu bir çete var ortada. Hayata gözlerini yeni açmış, anne kokusunu alamamış bebekleri üç kuruş için yok eden insanlar karşısında nutkumuz tutuldu. Olaya karışan hastanelerin sahiplerinin, doktorlarının ve diğer personelinin durumdan habersiz olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. Çünkü bir suça iştirak etmeden, suçu gören ve kayıtsız kalarak suçu ihbar etmeyenin de hem yasalar önünde hem de vicdanlarda suçu işleyenler kadar suçlu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak neyse ki sağlık sektöründe iyi yöneticilerin, etik ve vicdan sahibi sağlık çalışanlarının sayısının çok daha fazla olması umudumuzu diri tutuyor” dedi.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI”

Ercin, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken; “Yaşamın değersiz, paranın her şeyden üstün hale geldiği bir ülkede, vicdansızlığı sınır tanımayan insanlarla yaşamak zorunda olduğumuz gerçeği karşısında şansımıza değil; tüm bu kötülüklere karşı örgütlü bir dayanışmaya ve indirimsiz ceza uygulayan bir adalet sistemine güvenmeye ihtiyacımız var. Daha adı konmamış bebeklerimizin yaşamlarını umursamayan ve sadece paraya tapan bu vicdansızların her kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmasını; yanı sıra bu ve buna benzer durumlarda acımasız kişilerin kötücül amaçlarını gerçekleştirememesi için devlet yetkililerinin daha iyi denetim yapmasını kamu adına önemle rica ediyoruz” sözlerine yer verdi.