Edirne Belediyesi’nden Çocuklara Pilates Atölyesi

Edirne Belediyesi tarafından Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde “Çocuk Pilatesi Atölyesi” düzenlendi. Etkinliğe 8 yaş ve üzeri çocuklar katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 16:36

Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde “Çocuk Pilatesi Atölyesi” etkinliği düzenledi. 8 yaş üzeri çocukların katıldığı etkinlikte, çocuklar hafta sonunu pilates yaparak değerlendirdiler.

Beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda pilates eğitmeni olan Fazilet Baran Adaş etkinliğin, çocukların hafta sonunu hem eğlenerek hem de egzersiz yaparak değerlendirmeleri amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek “Çocuklar biraz daha hareket eğitimine katılarak, omurga sağlığı, genel eklem sağlığı ve kuvvetlenmeleri adına hayatlarına pilatesi almaları, egzersizleri almaları adına atılan bir adım. Bu aslında tüm egzersizlerin temelinde genel bir jimnastik aynı zamanda. Pilates yediden yetmişe herkesin yapabileceği bir egzersiz. Pilates gerçek anlamda yaşa göre vücudu çok güzel şekillendirilebilecek ve bütün antrenmanların temelinde kullanılabilecek bir egzersiz. Bununla birlikte iskelet gelişimleri için büyüme çağında destek olması adına çocukların bu hareket eğitimine katılmalarını ve hafta sonunu verimli değerlendirmelerini istedik” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK