Edirne Barosu’nun 50’nci Genel Kurulu Başladı

Edirne Barosu’nun 2 gün sürecek 50’nci Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurulun ilk gününde gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken; yarın başkan ve yönetim seçimleri gerçekleştirilecek. Genel kurulda 3 aday bulunduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 13:51

Edirne Barosu’nun 50’nci Olağan Genel Kurulu bugün başladı. Edirne Barosu Av. Hayrettin Belli Salonu’nda düzenlenen ve 2 gün sürecek genel kurulda faaliyet, denetim ve disiplin kurulu raporları okunarak, mevcut yönetim oy birliğiyle ibra edildi.

Mevcut başkan Av. Gökhan Karakoç, Av. Neslihan Türkay ve Av. Özgür Yıldırım’ın aday olduğu genel kurulda seçimler ise yarın gerçekleştirilecek. 638 avukatın oy kullanma hakkı bulunan seçimler, yarın saat 17.00’de sandıkların kapatılması ve oy sayım işlemi ile sona erecek.

“101 YILDIR YOLUNA AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM ETMEKTEDİR”

Genel kurul ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne Barosu’nun 101 yaşında olduğuna dikkat çekerek; “Edirne Barosu, 1923 kuruluşlu, Cumhuriyetimizle yaşıt bir hukuk kurumudur. 101’inci yaşını idrak ediyoruz. 50’nci genel kurul için yeniden bir aradayız. Edirne Barosu, Kuvayi Milliye kahramanı bir kurucu başkanı olan barodur. Av. Hayrettin Belli’nin ruhu şad olsun. Edirne Barosu her zaman hukukun, adaletin bekçisi ve öncüsü olmuştur. Her zaman yurttaşın hak arama hürriyetinin teminatı olan avukatların çatı örgütü olmuştur. Bu misyonla 101 yıldır yoluna azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Edirne Barosu, yeni dönemde oluşacak yönetimle de Atatürk devrimlerinden, Cumhuriyet kazanımlarından bir milim geri kalmaksızın yolunu kararlılıkla sürdürme azmindedir. 50’nci genel kurulun, başta aday meslektaşlarım olmak üzere baromuza, meslektaşlarımıza, tüm hukuk camiasına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“500’ÜN ÜZERİNDE MESLEKTAŞIMIZIN OY KULLANACAĞINI DEĞERLENDİRİYORUM”

Karakoç, genel kurulun ilk gününde 2 yıllık dönemde yapılanları açıkladıklarını belirtirken; “Bugün 2 yıllık dönemde neler yapıldığını meslektaşlarımıza izah ettik. Yarın sandıklar kurulacak ve seçim işlemi başlayacak. 3 aday ve adayların yönetim kurulu listesi oylanacak. 638 kayıtlı meslektaşımız var. Tahminen 500’ün üzerinde meslektaşımızın oy kullanacağını değerlendiriyorum. Katılım ne kadar fazla olursa, sandığa ne kadar yansırsa demokrasi anlamında o kadar iyi bir iş olur” diye konuştu. Genel kurulun ilk günü, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erecek. Genel kurulda oy verme işlemi ise yarın saat 10.00’da başlayacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ