Çığla; “3 İlçede Barınma Alanı Neden Yok?”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında merkez ilçe, İpsala, Keşan, Uzunköprü, Meriç ve Enez ilçelerinde toplam 11 adet afetlere karşı barınma alanı olduğu açıklandı. Konuyla ilgili söz alan CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu’nda barınma alanı olmamasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 16:47

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Meclisin ilk toplantısında Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu’nun herhangi bir deprem afeti ya da diğer afetler için Edirne genelindeki barınma alanları hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Cengiz Posta tarafından sunulan raporda, Edirne il genelinde oluşabilecek afetlere karşı belirlenen barınma alanları ve sayıları açıklandı.

“EDİRNE GENELİNDE 11 ADET BARINMA ALANI VAR”

Posta, Edirne’de yaşanabilecek doğal afetlerde merkez ilçede 6 adet, İpsala, Keşan, Uzunköprü, Meriç ve Enez ilçelerinde ise 1’er adet olmak üzere toplam 11 adet barınma alanının belirlendiğini söylerken; “İhtiyaç analizi sürekli yapılıp, ihtiyaç halinde artırılabilir. Edirne’de Yeni İmaret Mahallesi’nde 2 bin 100 kişilik, Dilaverbey Mahallesi’nde 750 kişilik, 1. Murat Mahallesi’nde 600 kişilik, Ayşekadın Yerleşkesi’nde 700 kişilik, Umurbey Mahallesi’nde 960 kişilik, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 750 kişilik barınma alanları vardır. İpsala ilçesinin Köprü Mahallesi’nde 750 kişilik, Keşan ilçesinin Yeni Mescit Mahallesi’nde 20 bin kişilik, Uzunköprü ilçemizde 6 bin kişilik, Meriç ilçesinin Büyükdoğanca Mahallesi’nde 2 bin kişilik, Enez ilçesinin Gazi Ömer Bey Mahallesi’nde bin kişilik barınma alanları vardır. İlimizde 810 adet 16 m2 barınma amaçlı çadır bulunmakta olup, Kızılay yönetimindeki AFAD Müdürlüğü’ne ait cep depolarda muhafaza edilmektedir. Barınma için kullanılacak konteyner bulunmamaktadır” dedi.

“HAVSA, SÜLOĞLU VE LALAPAŞA’DA NEDEN YOK?”

Posta’nın sunumunun ardından konuyla ilgili söz alan CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Çığla, barınma alanlarının Havsa, Süloğlu ve Lalapaşa’da bulunmamasının nedenini sordu. Çığla, afetlere karşı barınma alanlarının her yerleşim alanı için önemli olduğunu söyleyerek; “Yangın da olabilir, sel de olabilir. 3 ilçede olmamasını bırakın, bu devirde her köyde toplanma alanı olmalı. Afetin nereden geleceği belli mi olur? Ondan sonra bir afet olduğunda ne yapacağımızı şaşırıyoruz, gideceğimiz yerlere ulaşamıyoruz. Bunlar planlı ve programlı şekilde yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ