CHP İl Gençlik Kolları’nda Kongre Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 17’nci Olağan CHP Edirne İl Gençlik Kolları Kongresi heyecanı başladı. Kongrede CHP Edirne Gençlik Kolları İl Başkanlığı için Özgür Hata ve Berkay Varel yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 15:42

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda Barış Tekdemir Anısına 17’nci Olağan CHP Edirne İl Gençlik Kolları Kongresi başladı.

Kongreye; CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, CHP Edirne Gençlik Kolları Başkan adayları Özgür Hata, Berkay Varel ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına CHP Gençlik Kolları MYK Üyesi Mustafa Ülkem Uruk, Divan Başkan Yardımcılığına Buse Altay, sayman üyeliğe ise Esma Uğur ve önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Sergen Kuru, oy birliği ile seçildi.

“HEPİNİZİN YOLU AÇIK OLSUN”

Divan seçiminin ardından yönetim kurulu çalışmalarının okunması önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru tarafından okundu ve oy çokluyla kabul edildi. Yönetim kurulu çalışmalarının ardından düşüncelerini aktaran Kuru, “Biz bugün burada bizde dayatılan şeyleri mi oylayacağız? Yoksa CHP Gençlik Kolları’nın yeni belediye meclis üyelerini mi? Yen büyük şehir belediye meclis üyelerini mi? Sizlerin hepinizin yolu açık olsun” dedi.

“MÜCADELENİZİN FARKINDAYIZ”

Gençlerin mücadelesini desteklediklerini belirten Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Sadece bayrakları asan değil, fikirleriyle, mücadeleleriyle partisini büyütmek isteyen, iktidara yürüyen gençler olarak verdiğiniz mücadelenin farkındayız. Bunu hep birlikte başaracağız. Buna canı gönülden inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ve CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, CHP Gençlik Kolları Başkanlığı adayı olan Özgür Hata ve Berkay Varel’e başarı diledi.

"ATATÜRK'ÜN MİRASINI YAŞATMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ"

Salonda gergin hava olduğunu belirten Berkay Varel herkesin gülmesini isteyerek sözlerine başladı. Varel, “Aydınlık bir Türkiye için, Cumhuriyetin değerlerini yaşatmak ve bu değerlerin etrafında birleşmek için kararlıyız. Kurucu değerlerimiz olan cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, laiklik, devletçilik ve devrimciliğe olan inancımız ve geleceğe olan inancımızla emin adımlarla hep birlikte savaşmaya devam ediyoruz. Unutmayın ki bu topraklar bizim. Bizler yarının liderleri olarak, Atatürk’ün mirasını yaşatmakla yükümlüyüz” şeklinde konuştu.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK HER ZAMAN GENÇLİĞE GÜVENMİŞTİR"

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere güvendiğini belirten Özgür Hata, “Bugün burada bir kongre yapmıyor, Türkiye’nin geleceği için büyük bir adım atıyoruz. Gençliğin gücü, korkusuzca ilerleyen bir nehir gibidir. Hiçbir engel ve hiçbir baskı onu durduramaz. Bizler cumhuriyetimizin teminatı olarak Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle asla boyun eğmeyeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe her zaman güvenmiştir. Çünkü gençlik, cesaretin, inancın ve değişim iradesinin simgesidir. Ben bu göreve sizlerin desteği ile talibim. Birlikte daha güçlü, cesur ve daha aydınlık yarınlar için mücadele edeceğimize inanıyorum. Birlikte başaracağız”   

Divan Başkanlığı’na il delegeleri tarafından 17’nci Olağan CHP Edirne İl Gençlik Kolları Kongresi seçimlerinin blok liste usulü ile yapılması önerisi geldi. Öneri oy birliği ile kabul edildi.

MERT ERİŞKİN